Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Uefa Youth League: Manchester United - FC Köpenhamn 0-1
Mainoo gjorde comeback men United förlorade

Manchester United förlorade mot FC Köpenhamn i Uefa Youth League. Queyrell Tchicamboud blev matchvinnare då han gjorde matchens enda mål i slutet av andra halvlek, i en tämligen chansfattig tillställning.

Namnet som stod ut i Travis Binnions startelva var Kobbie Mainoo. Mycket positivt, då han äntligen är tillbaka i spel efter skadefrånvaro. Mainoo spelade bredvid lagkapten Dan Gore på mittfältet i en 5-2-3-formation. Uefa Youth League följer inte seniorsidans narrativ och FC Köpenhamn gick in i dagens match med två imponerande vinster i ryggen. Kanske var det därför som Binnion valde en defensivare utgångsformation, även om det på pappret såg offensivt ut med Ashton Missin och Ethan Williams som vingbackar.

I FCK stod namnet Emil Hojlund ut, yngre bror till Rasmus. Emils tvilling Oscar är med i a-lagstruppen ikväll.

Det var gästerna som öppnade matchen bäst och Tom Wooster – som av okänd anledning fick chansen i mål istället för Elyh Harrison – gjorde en viktig räddning efter hörna efter några minuter. För Wooster var det comeback efter ett par månaders skadefrånvaro.

Mitt i första halvlek började United komma in i matchen. Omari Forson testade motståndarmålvakten med ett tungt avslut och James Scanlon hade en farlig nick tätt utanför. Forson borde ha öppnat målskyttet på Gores precisa inlägg men någon vass huvudspelare är Forson inte och han drog nicken över ribban.

United gjorde ett byte inför andra halvlek, då Jayce Fitzgerald ersatte Mainoo. Ett rimligt antagande är att bytet var planerat före avspark. Fitzgerald är nära att bli målskytt efter en hörna när andra halvlek bara är en halvminut gammal.

Chanserna är länge fåtaliga efter paus, nu med United som det spelförande laget. Jack Kingdon borde ha nätat efter en frispark men hans avslut visar varför han mestadels sysslar med att hindra motståndare från att göra mål.

FCK hade väldigt lite efter paus men det är danskarna som ska göra matchens enda mål. Queyrell Tchicamboud gör målet efter en soloräd, där Uniteds försvar agerade alldeles för passivt.

Kobbie Mainoo var tillbaka i spel efter tre månaders frånvaro. Det var tydligt att han saknar matchtempo. Första halvtimmen var han mestadels osynlig men han kom in i matchen och hade några bra aktioner kvarten före paus. Gissningsvis får Mainoo nya minuter på fredag, då U21 spelar mot Fulham i London. Kanske kan han därefter utmana om en plats i truppen till matchen mot Newcastle i Ligacupen på onsdag nästa vecka. Troligare är nog ändå att han på tisdag spelar för U21 i EFL Trophy mot Salford City.

Kobbie Mainoo gjorde comeback efter tre månaders skadefrånvaro.

Bäst i United var Dan Gore. Han dikterade tempot på mittfältet. Tom Wooster stod för en bra insats i mål och när United skapade något offensivt var Omari Forson som regel involverad.

Dagens seger innebär att FCK har kopplat ett stort grepp om gruppsegern med maximala nio poäng. Övriga lag i gruppen står på tre poäng. Detta sedan Galatasaray tidigare idag besegrat Bayern München.

Manchester United – FC Köpenhamn 0-1 (0-0)

Uefa Youth League, gruppspel, 24 oktober


0-1 (84) Tchicamboud


Uniteds lag: Wooster; Missin (Jackson 75), Nolan, Kambwala, Kingdon (Musa 87), Williams; Mainoo (Fitzgerald 46), Gore; Scanlon (Lacey 69), Wheatley, Forson


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK

Res med oss till Manchester!