Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Newcastle United 0-3
Utskåpade, utskämda och utslagna

Det var faktiskt lite på känn. Inför gårdagens match fanns en oro hos mig och flera andra att kräftgången skulle fortsätta. Och så blev det. En märkbart oroad Erik Ten Hag satte sig vid podiet efter match. Att det inte blir någon ny titel i ligacupen spelar kanske mindre roll, men hur det ser ut spelar en betydande roll. 

Det blev en hemsk tillställning på Old Trafford som snabbt avgjordes till Newcastles favör. Inte sedan 30-talet har laget vunnit med dessa siffror på röd mark. Statistik som att Håland har gjort lika många mål själv hittills i år som hela United i ligan slår till som en käftsmäll. Hur vänder klubben på det här? Åter igen börjar diskussion om tränare ta fart men det är nog inte lösningen, vi har sett det förr. Gary Nevilles mantra om total förändring på en högre nivå i klubben gör sig extra påmint en kväll som denna.

Men spelarna då? Det ser faktiskt ut som de inte tror på det själva. Det oroar naturligtvis allra mest. Nog ska de se bättre ut än såhär. I match efter match underpresterar namn som Casemiro, Fernandes, Antony och Rashford. Avsaknaden av passionen hos Martínez är stor men såklart inte avgörande i sig. Det handlar om ett namnkunnigt lag.

Till helgen åker United till Fulham, ett lag som inte riktigt fått till det i Premier Leauge under säsongen, men som igår avfärdade succélaget Ipswich Town i ligacupen ganska lätt. Jag är orolig, igen.

Höjdpunkter från matchen

Ten Hags presskonferens

Ten Hag var helt klart oroad i blicken vid presskonferensen efter match och skruvade på sig vid podiet. Det är långt ifrån bra, sa Ten Hag och långt under standarden i United (vi har hört det förr). “Det är mitt lag, jag är ansvarig och laget lever inte upp till standarden just nu, vi måste få det här rätt”.

Han fortsatte att betona att även om det finns orsaker så kan det inte bli tal om ursäkter. “Vi måste komma upp till en standardnivå annars blir det aldrig resultat.”

Ten Hag menade också att självförtroende påverkas hos spelarna under en period som denna, men det ska också finnas en förberedelse för att hantera sådant i en klubb som Manchester United. Han fick också svara på frågor om hur viktigt det är att han själv ges tid att bygga upp laget. “Tillbakagångar är en del av detta men även då måste resultaten in, på det senaste är det inte bra nog och det måste ändras”. Han uttryckte dock självförtroende att han är rätt man för att nå framgångar framåt. “Jag är en fighter, jag är inne i denna kampen och vi måste hålla ihop och få till bättre resultat”.

“Flera spelare dras ned när laget går dåligt”, menade Ten Hag. Han kommenterade bland annat Antony som måste upp i nivå, men uttryckte också att Antony är en fighter som kommer att visa att han är rätt spelare för United. På frågan om Casemiros utgång i halvlek svarade Ten Hag att han blev skadad och är borta till helgen.

Hela presskonferensen kan ses nedan.

Andra reaktioner

Spelarna verkade inte ha mycket att säga efter ytterligare en svår förlust, men det finns naturligtvis andra som har åsikter.

Mer om matchen

Uselheten vet snart inga gränser längre

Res med oss till Manchester!