Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Newcastle United 0-3
Uselheten vet snart inga gränser längre

Ligacupens fjärde omgång har avverkats och tur är väl kanske att det inte blir något mer spel för Manchester United i turneringen. Förlust med 3-0 hemma på Old Trafford ikväll understryker, och spär även på, sanningen om hur uselt det här fotbollslaget är. 

0-6 i målskillnad. Det är summan av två hemmamatcher för United de senaste dagarna. Utskåpningen mot Manchester City var väl vad den var med tanke på kvalitetsskillnaden, men att det får tillåtas att se förhållandevis lika uselt ut mot ett roterat Newcastle i Ligacupen, det är bortom ofattbart.

School boy stuff. 

Så uttryckte Gary Neville det i sändning. Och det var precis vad det var. United bestod av tio utespelare som på något naivt sätt försökte komma fram till gästernas mål. De lyckades knappt ta sig till straffområdet.

Åt andra hållet var hemmalaget lika naiva i sitt spel utan bollen. Lite joggande här och lite bolltittande där och vips så var uppförsbacken ett berg att bestiga.

United kommer inte bestiga några berg den här säsongen. Det känns snarare som att det är pulka rätt ner för berget, och nu börjar det ta en läskig jäkla fart.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

André Onana: 5

Kan inget på målen göra, men tre insläppta går inte att ducka för.

Diogo Dalot: 3

Utbytt 46’. Att vid omställningen på baklängesmålet jogga jämte planens kanske snabbaste spelare var ju ingen jättebra idé. Agerandet vid andra målet? Inte mycket bättre det.

Victor Lindelöf: 3

Spela fotboll kan han, men att bedriva försvarsspel är längre än svenskens förmågor sträcker sig. Ser rädd och försiktig ut i mer eller mindre varje situation.

Harry Maguire: 3

Spelar fram till ett baklängesmål, låter sig screenas bort helt och hållet på ett annat. Mittlåset tillsammans med Lindelöf är ett haveri.

Sergio Reguilon: 4

Varnad. Det syns ju att han har något, men att få ut ens hälften av din kapacitet i detta United är ju ungefär som att försöka gå på vatten.

Casemiro: 3

Utbytt 46’. Varnad. Var tillbaka efter en tids frånvaro och det med kaptensbindeln runt armen. Någon storartad återkomst blev det emellertid inte för brassen. Fladdrig och okontrollerad på det stora hela, osynkad med Mount och Hannibal.

Mason Mount: 4

Hyfsat avslut i första halvlek men överlag ganska osynlig, om än att det märks att han vill och försöker.

Hannibal: 5

Utbytt 65’. Varnad. Det kan funka att ha attityd och göra lite som man vill i ungdomslagen där man är dominant. Samma stil funkar inte när du är en i mängden och måste hävda dig. Kunde, eller borde (?), blivit utvisad efter en dryg kvart. Bättre och mer polerad i andra.

Hannibal var en av få som ändå gick att känna igen ikväll. På den här nivån har tunisiern dock mycket kvar att bevisa.

Antony: 5

När spelaren som vanligtvis är mest dålig är minst dålig, då är det dåligt på riktigt. Om United överhuvudtaget hade något hot att komma med kändes Antony hetast (eller mest ljummen snarare).

Alejandro Garnacho: 3

Utbytt 65’. Att Garnacho tappar bollen som leder till Newcastles ledningsmål känns ganska symtomatiskt för stunden. Totalt iskall och helt nedsläckt av Livramento.

Anthony Martial: 3

Utbytt 64’. Jaså, Martial var på planen? Såg honom inte.

Aaron Wan-Bissaka: 4,5

Inbytt 46’. Utmärkte sig inte på något sätt i sin återkomst. Kom knappt ett bortaanfall på engelsmannens kant i andra halvlek.

Sofyan Amrabat: 3

Inbytt 46’. Varnad. Spelar inte kvar i United nästa säsong. En klassisk VM-bluff.

Rasmus Höjlund: 4,5

Inbytt 64’. Hopplöst läge att komma in i. Gjorde ingen nytta.

Marcus Rashford: 4,5

Inbytt 65’. Hopplöst läge att komma in i. Gjorde ingen nytta.

Bruno Fernandes: 4,5

Inbytt 65’. Hopplöst läge att komma in i. Gjorde ingen nytta.

Erik ten Hag: 3

Är det över nu? Kanske, kanske inte. Har förmodligen ingen aning om vad han gör för tillfället, och det återspeglas inte minst bland spelarna.

Res med oss till Manchester!