Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter FC Köpenhamn - Manchester United 4-3
En match som tog alldeles för många vändningar

Vad var det egentligen som hände på Parken i Köpenhamn igår? Att Manchester United återigen förlorade en fotbollsmatch var kanske det minst uppseendeväckande. Men vägen dit innehöll sannerligen det mesta. Och lite till.

Manchester United-upplagan den här säsongen har verkligen visat sig vara speciell, för att inte säga fascinerande. Det är ett lag som saknar det mesta för stunden, allt från kvalitet till mentalitet.

Men innovationsförmågan är det inget fel på. Alltså den som ständigt får laget att hitta nya sätt att förlora på.

I gårdagens match hände så mycket att det nog till och med är svårt för analytikerna att förklara vad vi bevittnade. Domarkåren, tillsammans med sin tekniska utrustning, stod möjligtvis mest i centrum med tanke på alla händelser som skulle granskas.

Följaktligen blir det en enkel utväg för många att skylla just på det. Men, det röda kortet på Marcus Rashford är så klart inget att orda om i min bok. Köpenhamn fick sedan en billig straff och United kompenserades i andra halvlek.

Rashford fick syna det röda kortet efter en olycklig stämpling.

Domsluten är bland de sista sakerna United bör lägga energi på, i vilken utsträckning de nu gör det överhuvudtaget. Energi måste i första hand ligga på att hitta någon form av trygghet, och det börjar med Erik ten Hag.

Någon trygghet är dock svår att skönja.

Det som åtminstone kändes skönt på förhand igår var att nederländaren gjorde det fullt befogade valet att åsidosätta Antony, men utöver det fanns en del frågetecken.

Den så kallade matchcoachningen var svårbegriplig och bytena gjorde en inte klokare. Jag vill hävda att Mason Mount är ett vettigare bytesalternativ på alla sätt och vis istället för Sofyan Amrabat, oavsett om du spelar tio mot elva. Att behållit Christian Eriksen hade förmodligen också varit till det bättre.

Bristen på anfallslust i andra halvlek blev en tydlig signal vartåt det barkade. En tränare och ett lag som faktiskt hade försökt och satsat framåt hade vunnit en större acceptans och aktning hos mig, även om det också hade resulterat i en förlust.

Höjdpunkter

Några officiella höjdpunkter finns för närvarande inte att nå. Vi hänvisar förslagsvis till Youtube.

Ten Hags presskonferens

  • Vi är väldigt besvikna. Vi spelar bra och gör kanske vår bästa halvtimme för säsongen. Det röda kortet förändrar matchbilden. De två målen som Köpenhamn gör borde inte ha kommit, det första är offside och det andra är tveksamt med straffen. Det måste finnas större aspekter av objektivitet vid domsluten.
  • Det röda kortet är hårt. När man fryser bilderna ser det alltid värre ut. Matchen borde aldrig tagit den vändningen den gjorde.
  • Den här truppen är tålig. Vi har varit med om domslut emot oss tidigare. Det kommer vända till vår fördel någon gång.
  • Vi dikterar matchen även med tio man, så det finns mycket positivt att ta med sig. Attityden var bra hos spelarna, så det går inte att klandra dem.
  • Inte säker på allvarsgraden av Evans skada ännu. Vi får vänta och se.

Andra reaktioner

Mer från matchen

En svensk kniv i hjärtat

Res med oss till Manchester!