Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Inför: Manchester United - West Ham United
Utrymmet för poängtapp är borta, nu måste vinsterna radas upp

Manchester Uniteds damlag är obesegrade i ligan men har samtidigt bara vunnit två av fem matcher. När West Ham United imorgon gästar Leigh Sports Village är United därmed ett tämligen pressat lag.

United har redan fyra poäng upp till tabelltoppande Chelsea och med tanke på att Chelsea förra säsongen bara tappade åtta poäng är det ett mycket stort avstånd. Det finns indikationer på att ligan är jämnare den här säsongen men Chelsea har en förmåga att aldrig skänka bort poäng.

West Ham är ett lag United normalt sett ska besegra utan överdrivet stora problem. Mest troligt kommer de att sluta på tabellens nedre tredjedel. Men United har haft problem mot sådant motstånd den här säsongen.

Det är avspark imorgon klockan 13.00. Matchen visas inte på någon svensk kanal men är tillgänglig på FA Player i stora delar av världen. 

Manchester United

Marc Skinner fick i torsdags se en roterad startelva prestera säsongsbästa när Everton krossades med 7-0 i Ligacupen. Det blir intressant att se hur det påverkar morgondagens laguttagning.

United har Gabby George, Emma Watson, Irene Guerrero och Aoife Mannion på skadelistan. I övrigt är alla spelare tillgängliga för spel, sa Skinner på gårdagens presskonferens.

Defensivt är det enkelt att gissa laget. Mary Earps kommer att vara tillbaka i mål efter att ha lånat ut handskarna till debuterande Phallon Tullis-Joyce i cupen. Likt Earps fick Millie Turner vila helt i torsdags och med Turner tillbaka i spel blir det bänken för Gemma Evans. I övrigt är Jayde Riviere, Maya Le Tissier och Hannah Blundell självklara startspelare.

På de sex offensiva positionerna har Skinner betydligt mer att laborera med. Lisa Naalsund, Hayley Ladd och Hinata Miyazawa var mittfältstrion i torsdags och frågar ni undertecknad var det till stor del mittfältets förtjänst att United presterade så bra. Samtidigt klev Ella Toone in och levererade två assists, så hon tycks ha hittat poängformen igen. Toone, likt lagkapten Katie Zelem, startar i princip alltid och det skulle förvåna enormt ifall någon av dem ställs åt sidan imorgon. Jag gissar att Zelem och Toone imorgon får sällskap av Naalsund på mitten.

Nikita Parris gjorde tre av målen mot Everton och stod dessutom för en assist. Givet att hon har gjort fem mål och två assists på hennes två senaste starter ser jag inte hur hon ska kunna ställas utanför elvan. Geyse gjorde i torsdags sitt första mål som Unitedspelare. Alla indikationer är att hon ska vara Uniteds ledande anfallare, så hon torde ha en given plats imorgon.

Leah Galton som vänsterytter är alltid ett säkert tips.

Stämmer det så blir det bänken för Melvine Malard, Lucía García och den designerade superinhopparen Rachel Williams.

Earps
Riviere, Le Tissier, Turner, Blundell
Naalsund, Zelem, Toone
Parris, Geyse, Galton

West Ham United

West Ham leds sedan i somras av Rehanne Skinner, som i mars fick sparken av Tottenham. Laget har inlett ligaspelet med fyra poäng på tre matcher. I förra omgången förlorade de hemma mot bottentippade Bristol City med 3-2. Ett mycket svagt resultat och en positiv säsongsstart förvandlades genast till en negativ sådan.

I ligaspelet har West Ham bara två vinster på de 17 senaste matcherna. De tenderar att vara svårspelade och även om de oftast förlorar så är det sällan de blir utklassade. Lite är det som att de lägger sig på motståndarnas nivå, oavsett vilken nivå motståndarna håller.

Japanska landslagsanfallaren Riko Ueki var den främsta värvningen inför säsongen. Hon har inlett med tre mål på fem matcher i ligan, vilket är ett mål mer än hennes lagkamrater har gjort tillsammans. Ueki blev tredje japanska i West Ham. Sedan tidigare finns Honoka Hayashi och Risa Shimizu – båda givna startspelare – i klubben.

Utöver de tre japanskorna är Australiens landslagsmålvakt Mackenzie Arnold det mest notabla namnet i truppen.

En av tre spelare i målprotokollet för West Ham den här säsongen är den före detta Unitedspelaren Kirsty Smith.

De fem nämnda ingår i en grupp på nio spelare som har startat samtliga ligamatcher under säsongsinledningen.

Tidigare möten

Förra säsongen vann United dubbelt mot West Ham, 2-0 borta i september och 4-0 på Old Trafford i mars. Lucía García sköt tre av målen.

Lagen har mötts åtta gånger och United har stort övertag med sex segrar mot en enda för West Ham. På de sex senaste har vi fem vinster och en oavgjord.

Manchester United – West Ham United

Turnering: Women’s Super League
Datum: 12 november
Avspark: 13.00
Teve: ingen sändning i Sverige (matchen visas gratis på FA Player i stora delar av världen)