Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen
Det luktar fiasko lång väg

Manchester Uniteds utlånade spelare har det mestadels tungt. Allra tyngst går det för Charlie McNeill, som får vara glad om han ens får plats i matchtruppen.

En som skiljer sig från de andra är Will Fish, som har en självklar plats i startelvan.

Álvaro Fernández (Granada)

Precis före förra landslagsuppehållet fick Álvaro Fernández sin första chans från start för Granada. Efter landslagsuppehållet fick han spela från start, både mot Osasuna och Villarreal. Märkligt värre var dock att han användes som vänsterytter i en 4-2-3-1-formation. Båda matcherna slutade med förlust för Granada och båda gångerna blev Fernández utbytt efter dryga timmen.

Sedan fick Fernández chansen som vänsterback när Granada gick in i cupen. Det blev praktfiasko. Laget förlorade med 3-0 mot femtedivisionens Arosa SC.

I de två efterföljande ligamatcherna fick Fernández så nöja sig med ett par korta inhopp.

Granada har spelat ihop sju poäng på 13 matcher och ligger näst sist i ligan.

Will Fish (Hibernian)

Will Fish däremot är en “uppenbarelse” i Hibernian. Detta enligt Manchester Uniteds tekniska direktör Darren Fletcher.

“Det har varit fantastiskt, ett riktigt bra lån.”

För Fish är det andra sejouren i Hibernian och det hänger förstås ihop med att det gick bra förra säsongen.

“Vi kände att han utvecklades väldigt bra, han fick ett gäng matcher och förtjänade chansen att åka upp igen och spela mer.”

Fish spelar varenda minut i varenda match. Laget går knackigt. På fem ligamatcher blev det bara en enda förlust men också bara en enda vinst.

Som ni förstår av resultaten parkerar Hibernian i mitten av tabellen.

Tråkigare var för Fish att han gick miste om chansen att spela final i Ligacupen. Aberdeen vann med 1-0 i semifinalen.

Charlie McNeill (Stevenage)

För Charlie McNeill går det… inte alls. Sedan senast ser det ut så här för honom:

  • Oanvänd avbytare
  • Utanför matchtruppen
  • Utanför matchtruppen
  • Oanvänd avbytare
  • Oanvänd avbytare
  • Utanför matchtruppen

Det är svårt att tänkas sig att vi kommer sammanfatta lånet som något annat än ett praktfiasko.

Brandon Williams (Ipswich Town)

Brandon Williams har inte spelat alls på de fyra senaste matcherna. Han var utanför truppen mot Fulham i Ligacupen och Birmingham i ligan, sedan oanvänd avbytare mot Rotherham och därefter utanför truppen igen mot Swansea. Det följdes av rykten om att Ipswich hade avslutat lånet av disciplinära skäl.

Ryktena förefaller emellertid vara grundlösa. Williams blev sjuk inför Fulham och tycks ha varit med i truppen mot Rotherham trots att han inte var helt kurant.

“Han är fortfarande sjuk,” sa Ipswichs manager Kieran McKenna i lördags. “Förhoppningsvis är han tillbaka hos oss på måndag.”

Före de tre matcherna utan speltid spelade Williams 90 minuter i ett par matcher (för totalt fyra 90-minutare i rad, matcherna vi hanterade i förra lånekollen inkluderade). I 1-0-segern borta mot Bristol City utsågs han till matchens bästa spelare av Whoscored.coms algoritmer.

Vi noterar att den före detta Unitedspelaren Axel Tuanzebe nu börjar få speltid i Ipswich. Han har gjort två 90-minutare i november och dessutom ett kort inhopp.

Ipswich fortsätter att göra succé i Championship. De delar förstaplatsen i serien med Leicester. De två topplagen har nu åtta poäng ner till trean Leeds.