Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Damerna slår rekord / Arnolds avgång

Arnold har avgått, Englands ungdomar har besegrat Iran och damerna slår rekord, det är ett mångfacetterat svep som levereras. 

Arnolds avsked

Under dagen gick Manchester United ut med att Richard Arnold kommer att lämna sin position som klubbens Verkställande Direktör. Beskedet ses av många som ett tecken på Sir Jim Ratcliffes nära förestående övertagande av klubben, där Sky Sports under dagen rapporterade att Ratcliffes köp av 25% av klubben kommer bekräftas inom de närmaste dagarna.

Ratcliffe sägs då begära full kontroll över den sportsliga sidan och vill även ta in sin egna VD.  Det har flitigt spekulerats att namnet på den nya VD är Jean Claude Blanc, tidigare VD för Juventus. Även Paul Mitchell har ryktas vara aktuell för en sportslig direktörsroll, dessa två roller står inte i direkt konkurrens med varandra. Det som dagens avsked främst säger oss är att Sir Jim visar en tydlig vilja att röra om i Uniteds ledning.

 

 

Läs mer om dagens kanske mest spännande nyhet här:

Richard Arnold lämnar Manchester United

 

England slog Iran

Under gårdagen fortsatte Englands U-17 landslag sitt VM äventyr då man slog Iran med 2-1. Iran började starkt genom Abolfazl Zamani som gjorde 0-1 i minut 31. I den 63:e minuten kvitterade Reiss-Alexander. I slutminuterna avgjorde Joel Ndala med sitt 2-1 mål, vilket innebar att England bärgade hem sin andra trepoängare efter endast två spelade matcher.

England öppnade sitt VM-äventyr med en match mot Nya Kaledonien, en match man vann med hela 10-0. På andra plats i gruppen hittar vi Brasilien. Gruppen utgörs således av gruppledare England, Brasilien, Iran och Nya Kaledonien i vad som måste beskrivas som VM:s mest färgstarka grupp någonsin.

Manchester United spelaren Finley McAllister spenderade hela matchen på bänken.

 

Rekordmånga vill se damlaget

Under söndagen tar Manchester Uniteds damlag emot lokalrivalerna i form av Manchester City. Redan nu har över 40000 biljetter sålts, en siffra som självfallet endast kommer öka ju närmare matchdagen kommer. Det tidigare rekordet är från 2022 när Aston Villa var på besök då cirka 30000 valde att besöka Old Trafford. En siffra som är passerad sedan länge.

United befinner sig för närvarande på en tredje plats i tabellen, med tolv inspelade poäng och fyra poäng upp till ledaren Chelsea. City befinner sig på en sjätteplats med tio poäng, vilket innebär att Manchester United har chansen att utvidga gapet till fem poäng vid en vinst.

Res med oss till Manchester!