Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Onana i England / Tom Thorpe tillbaka när akademin satsar / Ratcliffe närmar sig

I tisdagens nyhetssvep samlar vi det senaste som hänt i och runt United, bland annat en ny uppdatering om André Onana samt ägarfrågan. 

Vi uppmärksammar också klubbens nyinrättade alumniprogram, som ska bidra till att hjälpa före detta Unitedspelare på rätt karriärsbana igen.

Onana tillbaka på öarna

I söndags rapporterade vi om uppgifterna gällande André Onanas status inför helgens ligamatch mot Everton.

Den 27-årige målvakten har varit iväg på landslagsspel med Kamerun och åkte på en lättare skada i fredags, men den uppges inte vara av någon allvarligare grad.

ESPN skriver att Onana nu är tillbaka i Manchester för att genomgå medicinska tester, och enligt målvakten själv ser utsikterna bra ut.

I händelse av att den kamerunske landslagsmålvakten inte är fullt frisk finns Altay Bayindir och Tom Heaton som alternativ.

Ratcliffe närmar sig – men tillkännagivandet dröjer

Sir Jim Ratcliffe ser av allt att döma ut att köpa in sig i Manchester United och deläga klubben tillsammans med Galzerfamiljen.

Än så länge är det emellertid bara rykten, men de har samtidigt relativt stor substans. Enligt The Telegraph är Ratcliffe-affären i lås, men ett offentligt tillkännagivande uppges kunna dröja till nästa vecka.

Gällande de ledande positionerna i klubben kommer även där ske ett gäng förändringar. I förra veckan meddelades det att Richard Arnold lämnat sin post som VD och framöver tyder mycket på att Uniteds nuvarande fotbollschef John Murtough kommer lämna. Han uppges dock bli kvar i övergångsperioden när Ratcliffe kommer in.

Tidningen rapporterar också att sökandet efter en ersättare till Murtough pågår.

United startar upp alumniprogram

I januari nästa år kommer United starta upp ett så kallat alumniprogram i anslutning till akademin. Det hela beskrivs som banbrytande och klubben har spenderat ett och ett halvt år på att utforma programmet, som ska se till att hjälpa före detta ungdomsspelare i United med vägledning inom både fotbollen och livet i stort.

Det kan alltså handla om att hjälpa till med rehabilitering från skador, psykisk ohälsa, eller att hitta nya karriärer, antingen inom fotbollen eller på annat håll i samhället.

Drivande i projektet är akademichefen Nick Cox, som menar klubben har ett ansvar även efter det att spelarna lämnat klubben.

Vi ser det som vår plikt att ta hand om och ge stöd till killarna även långt efter att de har lämnat oss. De gör stora uppoffringar som unga spelare hos oss och vi tycker att dessa uppoffringar kräver något liknande i gengäld från oss,” säger Cox till The Telegraph.

En som har varit med i mjukstarten av programmet är Tom Thorpe. Han anslöt till United 2009 vid en ålder av 16 och ansågs då vara en stor försvarstalang. Det blev emellertid endast en a-lagsmatch för Thorpe, vilken kom 2014 mot West Ham United. På senare år har 30-åringen brottats med psykisk ohälsa, men kom glädjande nog tillbaka till fotbollen i februari tidigare i år.

Andra spelare som varit med under uppstarten av projektet är Callum Gribbin, Ro-Shaun Williams, Matthew Olosunde, och Eric Hanbury.

Naalsund landslagsuttagen

Uniteds norska mittfältare Lisa Naalsund har blivit landslagsuttagen inför Norges möten med Portugal och Österrike i Nations League.

Man möter Portugal den 1 december och Polen fyra dagar senare.