Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Everton - Manchester United 0-3
Beviset på att om du är bra nog är du också gammal nog

Gårdagens match kändes svårtippad för förhand, dels med tanke på Uniteds allmäntillstånd, dels med tanke på vad Everton har gått igenom de senaste veckorna med sina rättsliga tvister. Alejandro Garnacho visade efter bara tre minuters spel att han inte ger någon nåd. Argentinaren drog till med Premier League-säsongens bästa mål. Det kan vi alla enas om redan nu. 

Det var en speciell stämning på Goodison Park igår kväll. Den var i viss mån fientlig, men kanske inte att det främst var riktat mot United. Igår fanns en större fiende närvarande, en som på något sätt alltid är närvarande och som gör sig själva svårare och svårare att tycka om för var dag som går.

Men i en fotbollsvärld där Premier League tillsammans med andra genomruttna och korrupta organisationer verkar så kommer det alltid finnas plats för glädjeämnen på planen att prata om.

Igår fanns två tydliga glädjeämnen i Manchester United.

Alejandro Garnachos bicycleta var givetvis det ena. Kobbie Mainoos ligadebut var det andra.

Jag skulle så klart kunna inkludera även Marcus Rashford och Anthony Martial och deras efterlängtade mål, men de får ursäkta för den här gången.

Kobbie Mainoo visade att han är mer än redo för seniorspel i United.

Under de 72 minuter som 18-åringen spelade var det han som i mångt och mycket dikterade spelet för United och utan boll var han oftast på rätt plats. Det illustrerades inte minst när han räddade bollen på mållinjen i första halvlek.

“If you’re good enough, you’re old enough.”

Det är egentligen inte svårare än så. Sir Matt Busbys ord kommer för alltid ha bäring.

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

  • Bästa bortavinsten? Måste se tillbaka på matchen, men det var en bra insats. Vi startar bra och gör ett tidigt fantastiskt mål. I första halvlek var det trots allt lite passivt, vilket jag inte var nöjd med.
  • Kobbie Mainoo har fina förmågor. Det var tråkigt att han gick sönder på försäsongen, både för honom och för laget. Unga spelare utvecklas snabbt och idag kände vi att läget var rätt att spela honom.
  • Säsongen är lång, men Garnachos mål är förmodligen säsongens mål. Ett fantastiskt mål.
  • Vi hade en plan, men det är inte alltid lätt att skrida till verket, men vi lyckades bra. Vi har många skickliga spelare och vi visade att vii kan spela ur situationer och fram till lägen.
  • Stämningen var fientlig men vi visar att vi kan hantera det. Detsamma gällde mot Köpenhamn, men vi straffades hårt av utvisningen den gången.
  • Till sist: Jämför inte mål

Andra reaktioner

Mer från matchen

En av Premier League historiens snyggaste fullträffar