Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Everton - Manchester United 0-3
En av Premier League historiens snyggaste fullträffar

Det är snart tretton år sedan som Wayne Rooney cyklade in ett av Premier League-historiens absolut mäktigaste mål. Idag så gjorde Alejandro Garnacho ett mål som var minst lika imponerande. Det spelades också sedan ytterligare 93 minuter fotboll, där gjorde United två ytterligare mål och höll nollan i ett protesterande Goodison Park.

På förhand så visste vi att ett kokande Goodison Park väntade i ligaspelets återkomst efter att ”The Toffees” fick ett poängsavdrag på 10 poäng efter brott mot Financial Fair Play. Det behövdes alltså ett ögonblick för att tysta de nästan 40,00 Everton supportrarna på arenan när lagen klev ut på gräset, ett ögonblick som vi fick redan efter tre minuter då Alejandro Garnacho producerade en cykelspark som självaste Wayne Rooney hade varit stolt över. En fullträff som kommer att spelas upp otaliga gånger genom åren att komma.

Det är nästan svårt att fokusera på de resterande 42 minuterna av den första halvleken men efter att alla hade samlat sig så var det faktiskt hemmalaget som skapade de bästa av lägen. Andre Onana fick stå för några fina parader och startdebuterande Kobbie Mainoo fick rensa en boll från linjen. Annars så var det en väldigt fysisk halvlek där United hade svårt att skapa meningsfulla lägen, Garnachos bisse var faktiskt halvlekens enda avslut på mål från bortalaget.

Den andra halvleken fick dock även den en fin start då en varning för filmning på Anthony Martial ändrades till straffspark efter VAR-kontroll. Bruno Fernandes var sedan gullig och gav sparken till Marcus Rashford som fick sätta sitt blott andra ligamål för säsongen. Onana stod för några ytterligare fina räddningar och Anthony Martial satte sedan punkt för säsongens första mångmålsseger med ett lugnt chippat avslut i den 75:e matchminuten.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

André Onana: 7,5

Håller nollan igen och stod för några väldigt fina räddningar i båda halvlekarna, nu har han hittat formen i England.

Diogo Dalot: 6,5

1 assist. Portugisens inlägg till Garnacho var långt ifrån perfekt men med facit i hand så blev det bra ändå. Stod för en bra block i andra halvleken och presterar på klassisk ”Dalot-nivå”

Victor Lindelöf: 5,5

Förlorade för många dueller i eget straffområde och gav bort lite för många lägen till Calvert-Lewin som kanske borde gjort nått mål. Svensken spelar dock upp sig i andra.

Harry Maguire: 6

Den bättre halvan av mittbacksparet men både han och Lindelöf har Andre Onana att tacka för den hållna nollan idag.

Luke Shaw: 6

Utbytt 76. Det känns väldigt skönt att ha Luke Shaw tillbaka på den där vänsterbackspositionen, ger oss en stabilitet i laget som saknats under hela säsongen.

Kobbie Mainoo: 8

Utbytt 72. Idag så gjorde Kobbie Mainoo sin startdebut i Premier League men man hade kunnat tro att 18-åringen spelat hundratals matcher på högsta nivån när man såg hur himla lugnt han kontrollerade mittfältet. Satte knappt en fot fel och styrde spelet hur bra som helst med sitt passningsspel.

En debut som ger mycket hopp om framtiden

Scott McTominay: 6

En ganska anonym insats idag av McTominay. Han var med och stångades med Evertonmittfältet i den första halvleken men annars så märktes han knappt av. Knappt godkänd.

Bruno Fernandes: 6,5

1 assist. Visade ledarskap när han gav straffen till Rashford och fick sedan sätta en assist till Martial för 3-0 målet. En ganska klassisk Bruno insats där det fortfarande känns som att han kan vara bättre när vi inte kontrar.

Marcus Rashford: 5

1 mål. Marcus Rashford har det fortfarande mycket svårt att hitta steget i dribblingarna. Han kommer nästan ingenstans och passningarna var inte mycket bättre. Sätter dock dit sin straff snyggt.

Alejandro Garnacho: 7,5

Utbytt 72. 1 Mål. Förutom målet så är han ganska anonym men när man gör ett sånt mål så kan man inte få lägre än en 7:a. Han gör det bra om han någonsin kommer nära att göra ett bättre mål i karriären.

Ge honom Puskas-priset redan nu!

Anthony Martial: 6,5

Utbytt 84. 1 mål. Han syns inte till under stora delar av matchen men han vinner en straff och får även göra mål med ett nonchalant ”Martial” avslut.

Sofyan Amrabat: 6

Inbytt 72. Ganska anonymt inhopp, inte mycket att tillägga där.

Facundo Pellistri: 6

Inbytt 72. Ännu ett piggt inhopp från Pellistri, han har det lite svårt mot Premier League försvar men är bra när han får lite mer tid på sig att anfalla.

Aaron Wan-Bissaka: n/a

Inbytt 76. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Hannibal Mejbri: n/a

Inbytt 84. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 7

Erik ten Hag fick sätta på läktaren idag och det blev lyckat då laget hade ganska bra kontroll matchen igenom. Vi spelar fortfarande inte fotbollen som ska ta oss framåt men så länge vi vinner matcher så är det svårt att klaga. Tar helt rätt beslut att starta Mainoo på mittfältet.