Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Alla kan göra misstag / Buss till Newcastle / Orolig Onana

Det blir ett maffigt Unitedsvep idag där vi bland mycket annat går igenom den andra delen av Ten Hags presskonferens inför kvällens match mot Newcastle på St. James Park. Vi kan även rapportera att truppen fått åka buss upp till Newcastle på grund av vädret. I övrigt så är Andre Onana lite orolig över sin plats i startelvan ifall han åker till AFCON i januari.

Ten Hags presskonferens

Här går vi igenom vad som sades under den andra delen av Erik ten Hags pressträff inför dagens match. Ni kan läsa om den första delen här.

Om målgörandet

Man ser i målen vi gjorde nyligen. I Köpenhamn, i Everton, även på onsdagen, i Istanbul, hade vi fantastiska lagmål. Från att verkligen ha en bra plan, ge spelarna kreativitet på de positioner där de presterar bäst och vi gjorde några fina mål.

Om Donny van de Beek

Jag tror att Donny måste spela. I matcher var han med i truppen, så då hade han möjligheten, men det blev en trög start på säsongen eftersom han ändå återhämtade sig från fysiska motgångar. Men nu är han tillbaka och gör det bra på träningarna så om vi inte kan ge honom perspektiv, kan jag se att han måste spela, för sin karriär, för allt.

Om Newcastles spelsätt

Tidsslösandet. Jag gör det tydligt, termen irriterande, det var positivt för dem. Det är ett riktigt svårt lag att spela mot så jag menade det på ett väldigt positivt sätt eftersom jag respekterar vad de gör. De är fysiska, de är väldigt bra i övergångar och väldigt organiserade i pressen. De gör ett bra jobb där och jag gillar att spela mot dem.

Om stöd i omklädningsrummet

Det här omklädningsrummet är tillsammans. Ja, fotboll är en sport full av misstag och alla kan göra misstag, men då måste laget lägga på ett bandage. Det här laget måste täcka det och så kommer vi att arbeta.

Om Onana

han har potentialen, han har förmågan att vara solid i alla aspekter, alla delar av fotboll. Ja, han ger dig också något extra [passningsspelet].

Ingen är immun mot att petas. Det är också klart. Vi har en stark tro på att han kommer att hjälpa oss att vinna troféer.

Om Rashfords position

Rashy kan spela från höger och han gillar att spela från höger. Men han kan också spela igenom i mitten, och även från vänster, så han är riktigt motiverad.

Om VAR

För mig ska VAR vara tydligt och självklart. tydligt och självklart, det tror jag är kriterierna.

Buss till Newcastle

Truppen skulle flyga upp till Newcastle i morse men flyget ställdes in på grund av väder samt tekniska problem. Det blev istället en tre timmar lång bussresa upp till Tyneside inför kvällens match som sparkar igång 21.00. Inte direkt de bästa förhållandena inför vad förväntas bli en väldigt kylig decemberkväll på St. James Park. Läs mer på manchestereveningnews.co.uk.

Orolig Onana

Andre Onana sägs vara orolig över att förlora sin startplats i laget ifall han åker med Kameruns landslag till de Afrikanska Mästerskapen i januari. Målvaktens misstagsfyllda prestationer i Champions League spelet har gjort honom mer orolig över att förlora sin plats i laget efter januari/februari ifall den turkiske andramålisen Altay Bayindir skulle prestera väl i hans frånvaro.

Onana skulle missa fyra Premier League omgångar samt en potentiell FA Cup match ifall hans Kamerun skulle nå finalen av turneringen, som ska spelas den 11:e februari. Onana sägs dock vara ängslig över att lämna spel i Manchester United under en månad, detta då han vill bevisa varför huvudtränare Erik ten Hag bad klubben att investera den stora summan för målvakten i somras.

Misstagen av Onana mot Galatasaray i veckan satte ny press på Ten Hag att möjligen redan nu ge Altay Bayindir en chans mellan stolparna. Den turkiska målvakten har fortfarande inte gjort en enda match i klubben sedan ankomsten från Fenerbahce sent i somras.

Stuttgarts superforward ryktas

Manchester United sägs vara sugna på att ta in Stuttgarts oväntade superforward Serhou Guirassy i januarifönstret, detta enligt The Guardian. Den guineanska anfallaren har redan stått för 15 (!) ligamål i Bundesliga denna säsong, tvåa i skytteligan bakom en viss Harry Kane i sin livs form.

Erik ten Hag sägs vilja stärka upp sina alternativ på forwardspositionen för att öka konkurrensen för Rasmus Höjlund. Stuttgarts Guirassy finns även tillgänglig för den relativt billiga summan av 15.1 miljoner pund, detta på grund av en utköpsklausul i spelarens kontrakt. Det ska dock sägas att någon värvning i anfallet väger mycket på ifall klubben kan hitta en köpare för Anthony Martial.

Månadens Spelare

Alejandro Garnacho har utnämnts till månadens spelare i Manchester United för november månad efter tjusiga mål mot Everton och Galatasaray.

Turneringsutveckling på damsidan

UEFA-kommiten har nu beviljat ett nytt och förbättrat format av UEFA Women’s Champions League.

Det nya formatet kommer att innehålla ett ligasystem på 18 lag med tre hemmamatcher samt tre bortamatcher följt av utslagningsrundor. Det kommer även att tillkomma en andra europeisk turnering för klubblag. Dessa förändringar kommer att infalla inför säsongen 2025/26 och mer detaljer kommer att avslöjas den 4:e december.

Nomineringar

Många individer inom Manchester United har nominerats till priser för november månad.

Erik ten Hag & Marc Skinner

Både tränarna på herr och damsidan har nominerats till priset som månadens tränare i Premier League samt Women’s Super League.

Erik ten Hag vann samtliga ligamatcherna i november utan att släppa in ett enda mål. Marc Skinners damer gick vinnande ur två matcher, mot West Ham samt Bristol City. Dock så hittar vi en jobbig derbyförlust mot Manchester City samt en trög poäng mot Brighton på CV:t för månaden.

Alejandro Garnacho

Alejandro Garnachos cykelspark mot Everton har förvånande nog nominerats till månadens mål i Premier League, den såg man inte komma!

Andre Onana

Även Andre Onana finns med hos de nominerade för månadens räddning i Premier Leagie för sitt stopp på Carlton Morris nick i hemmamatchen mot Luton Town den 11:e november.

Match framflyttad

U-21 lagets bortamatch mot Tottenham har fått flyttas på grund av en frusen fotbollsplan. Ett nytt matchdatum kommer att arrangeras i snar framtid.

Landskamper

Flera av klubbens damspelare har spelat fotboll för sina länder under den senaste tiden.

Hinata Miyazawa & Geyse

Hinata Miyazawa fanns med från start för sitt Japan i dundermatchen mot Geyses Brasilien. Vänskapsmatchen slutade slutade 4-3 i brasiliens favör men tyvärr så blev det ingen speltid för Geyse. Miyazawa startade dock för Japan innan hon byttes ut i matchens slutskede.

Hayley Ladd & Gemma Evans

Unitedduon Hayley Ladd och Gemma Evans startade som mittbackspar för sitt Wales i Nations League matchen mot Island. Wales förlorade matchen med 1-2.

Mary Earps & Ella Toone

Ella Toone blev vital målskytt för The Lionesses i vinstmatchen mot Nederländerna i Nations League. Mary Earps var även hon inblandad i vanlig ordning som Englands målvakt i matchen som slutade 3-2.

Hela fyra Unitedspelare i form av Katie Zelem, Maya Le Tissier, Grace Clinton och Millie Turner fanns med som oanvända avbytare i matchen. Även Toone startade på bänken men byttes in i den 68:e matchminuten för att sedan sätta det sena avgörandet på tilläggstid.

Lucia Garcia

Det blev en halvleks speltid för Lucia Garcia när världsmästarna Spanien tog sig an Italien i Nations League spelet. Garcia gjorde inget större avtryck efter sitt inhopp inför den andra halvleken men hann dra på sig ett gult kort i matchen som slutade 2-3 till Italien.

Vinsterna rullar på för U18

Mål från Gabriele Biancheri och Ruben Curley fastställde ännu en vinst för Manchester United U18, denna gång så var det Wolves som besegrades. Det har varit en fantastisk inledning på säsongen för ungdomarna, med nio vinster på lika många försök.

Rå kyckling

Manchester United investigeras nu av Trafford Council efter att flera personer sägs blivit sjuka av rå kyckling som serverats under ett evenemang på Old Trafford. Vilket evenemang som är i fråga står fortfarande oklart. Manchester United håller även en intärn investigation för att komma fram till om dessa sjukdomar faktiskt relaterar till serverad mat på klubbens områden eller om besökarnas klagomål kommer från andra håll.

Warm Hub

Warm Hub är en del av Manchester Uniteds initiativ att de hjälpa människor i nöd nu när vintern är här. Klubben kommer att använda Red Cafe på Old Trafford som en plats för personer att hålla sig varma, umgås samt få något varm att dricka eller äta. Dörrarna öppnar den 4:e december och finns tillgängligt gratis varje måndag i december och januari mellan 18:00-21:00.

Klubbens mål är att Red Cafe ska vara en välkomnande plats för människor som kanske känner sig ensamma eller oroliga under den kalla vinterperioden.