Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Aston Villa - Manchester United 1-2
Det är faktiskt kul med United igen

Två månader in i 2024 och Manchester United är fortfarande obesegrade. Sug på den ni. Kanske har den eviga klyschan att bara för att jorden har gjort ett till snurr runt solen ska allt vända till det bättre faktiskt slagit rot i det här Unitedlaget? Något har ju hänt uppenbarligen, för det är faktiskt lite roligare att kolla på fotboll nu.

Den här säsongen har väl präglats av negativ statistik och den jag kommer dela med er nu kanske faller lite på båda sidor av spektrumet. Nästan hälften av Uniteds ligamål den här säsongen har gjorts i de senaste sex matcherna. Det gör att det blir ännu svårare att inte prata om något slags pånyttfödd United vi har fått skåda nu i begynnelsen av året. Mycket av United sen årsskiftet har varit förra årets motsats vilket såklart bara kan vara bra. Höjlund kan helt plötsligt inte sluta hitta nätet, vi har Stockports svar på Zidane i mitten helt plötsligt, vi gör faktiskt den där grejen vi har haft problem med hela säsongen; att göra mål, och störst av allt: vi vinner faktiskt matcher.

Det har faktiskt varit ganska roligt att kolla på United. Från att ha plikttroget suttit nersjunken i soffan och uppgivet gått och lagt mig besviken 90 minuter efteråt nästan varje gång så är det en frisk fläkt att faktiskt finna positiva kvalitéer i det här fotbollslaget. Det var på tiden att det fanns något att se fram emot. Att kritisera spelet och hitta saker att justera kan man gott göra, men att det faktiskt glädjer mig att se på United är en ganska markant förbättring. Spelmässigt känns det som att grundstenarna till framtidens United ligger och blottar sig ute på planen. Förhoppningsvis finns det en mästerarkitekt som kan fullborda bygget.

Höjdpunkter

Höjdpunkterna från gårdagens bortaseger finns på Uniteds Youtubekanal.

Ten Hags presskonferens

  • Det är dags att börja komma ikapp. Vi har satt oss själva i det här läget. Det finns många matcher kvar och mycket att spela för men det är såklart glädjande att få ihop en rad segrar.
  • McTominay är ett exempel för många andra spelare. Det är inte många som kan komma från bänken och bidra med så mycket energi. Han är redo att spela en minut eller nittio minuter. Det är fantastiskt att ha en sådan spelare.
  • Det är många matcher kvar och för att utmana om topp fyra måste vi ta varje match som den kommer. Det finns aldrig några lätta matcher så vi får inte slappna av.
  • Vi måste förbättra vårt spel. Första tjugo var väldigt bra men efter vi tog ledningen gav vi bort initiativet. Till slut blir vi straffade av vår egna mentalitet, vi måste alltid vara på tårna. Men andan finns där och vi behöll tron och det är jag väldigt nöjd med.
  • Ingen åsikt om Douglas Luiz målfirande. Om de vill göra så får de göra så. Jag tycker inte det är viktigt. Vi måste tänka på vårat spel och inte på motståndarna.
  • Vi kunde gjort mer, pressat mer som vi gjorde de första tjugo minuterna och göra bättre beslut med bollen. I varje situation gick vi för mål istället för att hålla bollen inom laget när vi hade ledningen. Hittar man inte chans till mål saktar man ner och försöker hitta rätt läge att snabba på spelet. Kloka spelare läser av spelet.
  • Vi kan slå alla motståndare men särskilt borta kanske vi behöver tro på det mer. Till exempel kunde vi vunnit och borde vunnit mot Arsenal. Vi kunde vunnit i Liverpool. Det handlar om tro. Och laget idag trodde att man kunde vinna matchen och till slut vann man matchen.
  • Luke Shaws utbyte var en försiktighetsåtgärd. Han klagade och med hans historia kunde vi inte ta risken. Såklart är han en viktig spelare i en viktig match men vi kan inte ha honom borta i sex veckor.

Hela presskonferensen finns att se här.

Andra reaktioner

 

 

Mer från matchen

Grymme-Scott avgör igen!