Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Manchester United - Fulham 1-2
Det är svårt att se den stora bilden

Erik Ten Hag fortsätter hävda att United är på rätt väg, att vi alla måste se den stora bilden. Han säger också att den bilden ser bra ut. Jag tycker dock den stora bilden är svår att se, åtminstone från det håll jag tittar. 

Det är kanske orättvist att vara alltför negativ och kritisk när förlusten mot Fulham trots allt var den första på denna sidan året. Att vi hade fyra raka vinster i Premier Leauge fram tills igår och faktiskt närmar oss lagen ovan trots alla skador är väl inte så pjåkigt? Men jo, vi måste ändå vara kritiska. Spelet i de senaste vinsterna har inte imponerat och Fulham ska vi bara slå. Det är helt enkelt inte tillräckligt bra eller ”det är för dåligt” som Pontus Kåmark brukar säga.

Jag tycker ett supportercitat från våra grannar i Norge är ganska slående, ”även inuti den stora bilden borde vi förvänta oss en vinst mot Fulham hemma på Old Trafford”. Det säger en del. Det är också många som hakar på kritiken därute. Ten Hag får sig åter igen ett antal beska slängar av sleven för utebliven spelidé och sena reaktioner (apropå att Rashford är kvar på planen). Sir Jim Ratcliffe har uttryckt att problemen i klubben inte handlar om tränare i första hand eftersom det idel varit världstränare på posten efter Alex Fergusson, men frågan är ändå om Ten Hag hör till den senare skaran. Jag är osäker.

Det finns ingen större anledning att analysera matchen som sådan, alla kunde se med egna ögon. Det var stora hål centralt i banan och någon vidare press lyckades inte United med. Bakåt var det som väntat svajigt och framåt var Garncaho vårt enda hot. Motor Fernandes hackar rejält och Marcus Rashford ser åter ut som han längtar någon annanstans.

När sedan Ten Hag säger att stabiliteten försvann med Casemiro hänger jag inte riktigt med. Den brasilianske giganten går inte att känna igen från där jag sitter, men kanske har han en omöjlig uppgift där på mitten. Vi får helt enkelt försöka studsa tillbaka mot Nottingham i veckan. En sak vet jag säkert, jag längtar inte till Eithad Stadium nästa helg.

Höjdpunkter från matchen

Höjdpunkterna från matchen var kanske inte så många, men de som fanns går att se på Uniteds officiella hemsida här.

Ten Hags presskonferens

Som beskrivits ovan pekade Ten Hag sin vana trogen på den stora bilden, att laget är på rätt väg och att ”setbacks” hör till bilden. Han upprepade bland annat, ”we could and should have won”. Kunde och borde, jo det går att hålla med om.

I övrigt fick vi höra att alla matcher är finaler nu och att efter fyra raka finalvinster kom en förlust. Erik Ten Hag brukar inte vilja skylla på skadorna sådär öppet men framme vid podiet igår kändes som han tryckte extra på att nyckelspelare saknas; Martínez, ingen vänsterback, Höjlund och sedan försvann stabiliteten med Casemiro igår.

Han höll inte med journalistskaran om att Leno i Fulham-målet hade en lugn dag utan betonade Uniteds goda chanser, såsom Dalots stolpträff och Garnachos flera försök. Omari Forsons insats beskrev han som ”reasonable”.

Hela presskonferensen kan ses nedan.

 

Andra reaktioner

Mer om matchen

Högdramatik men United drog det kortaste strået