Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Getafe öppnar för Greenwood / Liverpool väntar i cupen / Höjlund nominerad

Manchester United v Liverpool: The Emirates FA Cup Fourth Round

Torsdagssvepet är här! Dagens rubriker är bland annat ett fortsatt intresse från Getafe för Greenwood, att det blir ett hett möte i nästa FA Cup-omgång, att en Unitedlegend tar över ett landslag och en nominering för Höjlund.

Greenwood kan gå permanent

Mason Greenwood har spelat på lån i Getafe den här säsongen av anledningar jag förmodligen inte behöver utveckla vidare. I Getafe har Greenwood borrat sig in i startelvan, och bidragit med sju mål och fem assist över 25 matcher. Nu rapporterar The Times att en permanent övergång till Getafe kan vara aktuell. Det finns däremot åsikter i klubben att ytterligare ett lån kan vara ett bättre alternativ.

En klausul i låneavtalet innebär att Getafe hade tjänat en betydlig hacka från en försäljning av Greenwood till ett annat lag än Getafe. Huruvida Greenwood fortsätter spela fotboll i Madrid framöver beror helt på hur United hanterar Greenwood, speciellt efter Sir Jim Ratcliffes kommentarer som inte utesluter det ena eller det andra. Att ett beslut kommer i sommar är troligt, då Greenwoods kontrakt går ut 2025. Det finns dock en option på ett år till i hans kontrakt.

”Han är väldigt bekväm i Madrid och han är helt besatt av tanken att stanna ett år till. Det är en fråga för United, de får bestämma om han ska tillbaka eller inte”, säger Getafes president Ángel Torres om Greenwood.

Liverpool väntar i kvartsfinal

Efter en 3-0 seger mot Southampton igår så är det klart att Liverpool går vidare till kvartsfinal i FA-cupen och i nästa omgång står Manchester United på andra sidan.

Matchen spelas den 16 mars och United har hemmaplansfördel. Senaste gången United mötte Liverpool i FA-cupen var 2021 i en spännande drabbning på Old Trafford. Den matchen vann United med 3-2 tack vare en sen frispark av Bruno Fernandes. Tyvärr spelades en rysare av det slaget bakom lykta dörrar.

Höjlund nominerad till månadens spelare

Rasmus Höjlund har haft en februari han sent kommer glömma. Innan hans olyckliga skada fattade han eld och gjorde 5 mål och 1 assist på 4 ligamatcher i februari månad. Utöver det blev han den yngsta spelaren i Premier League-historien att göra mål i 6 raka matcher.

Allt detta har belönats av ligan med en nominering till månadens spelare, hans första nominering. Rivalerna för priset blir bland andra citys Phil Foden, Arsenals Bukayo Saka och Aston Villas Ollie Watkins.

O’Shea tar över Irland tillfälligt

Irlands herrlandslag har varit utan tränare sedan november då Stephen Kenny lämnade landslaget efter utgånget kontrakt. John O’Shea lämnade även då Irlands tränarstab där han ingick som assisterande tränare. Efter det gjorde O’Shea en sväng i Birmingham City och hjälpte gamla kompisen Wayne Rooney som en del av tränarstaben.

Men nu gör O’Shea, som har 118 landslagsmatcher i bagaget, ytterligare en sejour i sitt landslag då Irlands fotbollsförening fortfarande inte hittat en ersättare för Kenny. O’Shea tar över rodret tillfälligt och ska sitta på tränarbänken för vänskapsmatcherna mot Belgien och Schweiz i mars.

Garcías Spanien är Nations League-mästare

Spanien dominerade mot Frankrike i gårdagens Nations League-final på damsidan, den första av sitt slag. De regerande världsmästarna gav inte fransyskorna ett enda skott på mål under hela matchens gång och vann bekvämt med 2-0. Uniteds representant i den spanska truppen, Lucía García, fick jubla från bänkplats men har fått gott med speltid genom hela turneringen och bidragit med ett mål.