Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Manchester City - Manchester United 3-1
Det korrupta fuskbygget stod stadigast

Manchester United fick en fin start på Etihad Stadium under gårdagen när Marcus Rashford dunkade in 1-0 från distans. Allteftersom blev United dock mer tillbakapressade och orkade inte stå emot den ljusblå forceringen, som till slut skulle leda till tre baklängesmål och noll poäng till den röda delen av stan.

Startelvan som klev ut på planen var lite av ett fuskbygge som Erik ten Hag tvingades göra. Ett bygge som stod relativt stadigt i över en halvlek, men som sedan raserade. (Ska vi prata om fuskbygge är ju naturligtvis Manchester City det riktiga exemplet på ett sådant, men det får vi väl lämna därhän för den här gången.)

Marcus Rashford satte i veckan ned foten på sociala medier och gjorde en lång utläggning om vem personen Marcus Rashford är och yttrade sig bland annat om vad kritik gör med honom. Igår fick han bränsle till den utläggning när han dunkade in ledningsmålet för United från sisådär 25 meter. Det satt fint på många sätt och det märktes verkligen på hans firande.

Målet i sig var så klart fantastiskt, men vi måste också uppmärksamma upprinnelsen till det. André Onanas passning till Bruno Fernandes var alldeles lysande och portugisen var kall och höll i till dess att Rashford hade kommit i position. Ett mål med en tanke, ett mål där man utnyttjade en svaghet hos City.

Men många fler luckor hos hemmalaget kunde United därefter inte hitta. Det kom kanske inte som någon överraskning att det skulle bli så. City kände förmodligen ingen större press, även om det skulle dröja nästan en timme innan kvitteringen kom. Lägen kommer alltid att uppstå och även om du har en norrman som sumpar öppna mål längst fram så finns kvalitet på annat håll. Igår var det Phil Foden som klev fram.

Casemiro och Bruno Fernandes har saker att fundera på.

I United finns det tyvärr ingen som kliver fram, ingen som tar ansvar. I min bok var Jonny Evans den bästa utespelaren i rött igår, och visst kan väl nordirländaren bidra med en del rutin och ansvar, men det är inget du kan förlita dig på i längden. En 36-åring är ingen du bygger kontinuitet med.

Att siffrorna inte blev större än 3-1 igår är ett väldigt förminskande sätt att se på United, men det är där vi är. På förhand kan nog de flesta tugga i sig att en förlust är högst sannolik, men det viktigaste blir nästan att hålla nere siffrorna och ha någon form av heder i behåll.

Höjdpunkter

Höjdpunkter finns att se här.

Ten Hags presskonferens

  • Hade inte mycket boll men fotboll handlar inte bara om bollinnehav. Vi hade några bra chanser och utan boll försvarade vi bra. Vi var nära och kunde fått med oss poäng.
  • Kyle Walkers knuff på Rashford, som skedde precis innan Citys mål, var mjuk, men när det går snabbt krävs inte mycket för att du ska falla.
  • Vi var proaktiva i vårt försvarsspel och höll dem utanför den heta zonen. Vi hade som sagt våra lägen och kunde fått med oss mer.
  • Var tvungen att ta av Rashford och Evansoch det var inte något önskvärt. Bägge hade problem med skador. Evans var bra där bak och Rashford kunde satt dit någon chans till.
  • Målskyttet är ett visst bekymmer men vi har spelare som kan göra mål. Vi jobbar på att utveckla målskyttet.
  • Fernandes spelade i en lite annorlunda roll som falsk nia, men var väldigt bra i båda riktningarna. Det kan vara ett alternativ att spela honom mer i den rollen framöver.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Fästningen höll länge – men inte hela vägen