Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Mount på bättringsvägen / Athletics reportage om Antony

Dagens svep bringar lite goda nyheter då Mason Mount åter är i träning. Utöver det kan vi bjuda på ett långt reportage om Antonys situation i klubben, ett silver för Geyse, samt lite försäsong och cuplottning.

Mount tillbaks i träning

Mason Mount, om ni har glömt, tillhör faktiskt Manchester United. Den 25-årige mittfältaren värvades för stora pengar förra sommaren men har inte spelat en minut sedan november på grund av skada. Men nu verkar Mount vara på bättringsvägen då United har bekräftat att han åter har börjat synas till på Carrington.

Ten Hag sade nyligen i en presskonferens att Mount förväntas vara brukbar efter landslagsuppehållet. Det innebär att om prognosen stämmer så är Mount tillgänglig i matchen mot Brentford på påskafton. Uniteds uttalande idag drar dock inga slutsatser; klubben vågar inte nämna ett potentiellt datum för en återkomst men säger att mer detaljer kan komma på fredagens presskonferens.

Athletics reportage om Antony

Mark Critchley på The Athletic har gjort ett gediget reportage om Antonys situation i klubben: varför Ten Hag verkar ha tappat tron, vad som är orsaken bakom hans sviktande prestationer och den finansiella situationen bakom en sådan stor värvning.

Geyse fick nöja sig med silver

Geyses Brasilien tog sig hela vägen till final i den första upplagan av CONCACAF Gold Cup på damsidan. Brasilien var dominanta i turneringen, med en 5-1 vinst mot ärkerivalen Argentina i kvartsfinal som ett tecken att det här var ett Brasilien att räkna med.

I gårdagens final så blev dock värdlandet USA ett nummer för stort för brassarna. USA tog ledningen strax innan halvtidsvilan och Geyse inledde på bänken. Efter 65 spelade minuter fick hon snöra på sig skorna för att försöka bidra med lite offensiv slagkraft. Hon gör därefter en bra match men Brasilien hittar inte fram ända till mål och matchen slutade 1-0 till USA som därav kniper det första Gold Cup-guldet på hemmaplan.

Chelsea lottades i cupen

Uniteds damer tog ytterligare steg mot sin andra raka FA Cup-final när de körde över Brighton i kvartsfinalen i lördags. Nu är det klart att fjolårets finalmotståndare Chelsea kommer stå för motståndet i semifinalen. Matchen kommer spelas den 14 april, och United har hemmafördel mot de regerande cupmästarna.

Betis väntar i försäsongen

Enligt Andy Mitten så kommer Real Betis vara en av motståndarna i Uniteds försäsongsturné i USA. Matchen kommer spelas på Snapdragon Arena i San Diego, samma arena där Uniteds U21-lag förlorade mot Wrexham förra sommaren.

Matchen förväntas äga rum den 31 juli, fyra dagar efter matchen mot Arsenal i Los Angeles och fyra dagar innan matchen mot Liverpool i South Carolina. Utöver detta hävdar Mitten att United förväntas annonsera ytterligare försäsongsmatcher, även i Europa.

Arsenals intresse för Earps svalnar

Enligt Tom Garry på The Telegraph ska Arsenals långa jakt på Mary Earps kanske vara på väg att nå ett slut. United nekade ett bud från Arsenal för världens bästa målvakt förra sommaren, men Arsenal har sedan dess fortsatt kopplats ihop med Earps.

Nu rapporterar The Telegraph att Arsenal ska ha fått upp ögonen för Aston Villas målvakt Daphne van Domselaar, och planerar ett bud i sommar som ett alternativ för Earps.

Premier League inför nytt finansiellt system

Premier Leagues 20 klubbar har kommit överens om att “prioritera en snabb utveckling och implementering av ett nytt finansiellt system som täcker hela ligan”. Detaljerna är inte klargjorda men enligt Premier League innebär det “säkerhet för klubbars framtida finansiella planer och kommer säkerställa ligans världsledande investering i alla nivåer av fotbollen”. 

Utöver detta har Premier Leagues klubbar på nytt bekräftat ett samarbete med EFL som innebär 1,6 miljarder pund investerade i alla nivåer av fotbollen.