Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Inget lag kan hantera så många skador, vi spelar på maximal nivå

Erik ten Hag har hållit presskonferens inför Manchester Uniteds hemmamatch mot Everton. Utöver det noterar vi i dagens nyhetssvep att United kammande hem två priser när de bästa prestationerna i februari skulle utses.

Erik ten Hags presskonferens

Skadeläget

Jonny Evans och Marcus Rashford är tillgängliga.

Omari Forson missar morgondagens match på grund av en skada. Vad för skada nämns inte.

Mason Mount är i en bra fas, han förväntas vara tillgänglig efter landslagsuppehållet. United har efter uppehållet Brentford på bortaplan på påskafton.

Harry Maguire och Aaron Wan-Bissaka förväntas vara tillbaka mot Liverpool (nästa vecka) och prognosen är “liknande” för Rasmus Hojlund.

Om projektet

“Projektet går i rätt riktning när vi har spelare tillgängliga.”

United jobbar för att få till bättre resultat och har bra spelare i truppen, men några av de som har varit skadade är spelare som har stor påverkan på laget.

“Inget lag kan hantera så många skador, vi spelar på maximal nivå om du beaktar spelarnas tillgänglighet.”

När spelarna var tillgängliga i januari och februari var resultaten väldigt bra, trots att spelarna fortfarande inte var i toppform.

En senare påpekar att Ten Hag har 60 vinster efter 100 matcher som Unitedmanager, vilket är bättre än vad Jürgen Klopp hade i Liverpool och Mikel Arteta i Arsenal.

“Det visar att vi är på rätt väg.” Om det inte hade varit för alla skador “kunde det enkelt ha varit 70 eller 75 vinster”. Lagets framtid är ljus. Balansen i truppen är bra.

Om Everton

Everton är i god fysisk form och har bra struktur, vilket speglar deras manager Sean Dyche. “Det är ett väldigt bra lag. Vi vet vad vi ska göra för att besegra dem.”

Video

Hojlund månadens spelare

Rasmus Hojlund har prisats som månadens spelare i Premier League.

Mainoo sköt månadens mål

Kobbie Mainoos matchvinnande mål mot Wolves har prisats som februaris bästa i Premier League.