Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Aaron Wan-Bissaka tillbaka / Old Trafford gruppen får kritik

Dagens svep fokuserar på att försäsongen 2024 börjar ta form, “Old Trafford gruppen” får kritik från oväntat håll och Wan-Bissaka är tillbaka i spel. 

Old Trafford gruppen får kritik

Anthony Walker Foundation som jobbar emot rasism har gett kritik till Manchester United för att den grupp United satt samman för att utreda Old Traffords framtid är ett tecken på institutionell rasism, detta då gruppen endast består av vita.

Organisationen hävdar att de är besvikna men inte förvånande medans Manchester United vidhåller att de som skall ingå i gruppen fortfarande inte är helt klart samt att deras avsikt är att alla skall känna sig representerade.

 

Lisandro Martínez uttagen till Argentina

Den skadedrabbade Lisandro Martínez har tagits ut till Argentinas träningsmatcher i USA om drygt en vecka, något som tydde på att argentinaren snart kan vara tillbaka i spel.

Laurie Whitwell rapporterar dock att planen inte är att han skall spela, utan snarare att han skall fortsätta sin rehab och vara en del av gruppen.

 

Träningsmatch på Snapdragon i San Diego

United kommer till sommaren åka på försäsongsläger i San Diego, något vi rapporterade om i gårdagens svep.

Sedan tidigare är en träningsmatch mot Arsenal (27 juli, Los Angeles) samt Liverpool (3 augusti, i Columbia, South Carolina) inbokade.

Nu står det klart att Manchester United även kommer att besöka San Diego för att möta Real Betis i Snapdragon cup på Snapdragon arena. Snapdragon som är nästa säsongs tröjsponsor.

För er som inte vet är Snapdragon ett telekombolag. Förra årets försäsongsturné gjordes även den i tätt samarbete med bolaget där matchen mot Wrexham spelades på Snapdragon arena.

Den matchen spelades av mestadels ungdomsspelare, ett form av B-lag och med tanke på hur tajt matcherna kommer ligga, med relativt stort geografiskt avstånd, mellan den 27 juli och 3 augusti är det inte osannolikt att även matchen mot Betis kommer vara B-lags betonad.

 

Lucía García ryktas till Mexico

Lucía García har mottagit ett lukrativt erbjudande från C.F. Monterrey, detta rapporterar Sandra Riquelme på Relevo. Anfallaren anslöt till Manchester United år 2022 från Athletic Club och har denna säsongen gjort 15 matcher, varav åtta från start, i WSL, detta har resulterat i tre mål och två assist. 

Det återstår att se hur mycket substans det finns i ryktena och vart spanjorskans framtid är.

 

Aaron Wan-Bissaka tillbaka

Aaron Wan-Bissaka är nu tillbaka och redo för spel efter en tids skadefrånvaro, det innebär att United nu har två ytterbackar (även Dalot) skadefria tills söndagens FA-cup kvartsfinal mot Liverpool på söndag, med reservationen att båda hör hemma på högerkanten.