Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Skadekrisens förklaringar / Månadens mål / Mer robusta spelare behövs

Dagens svep fokuserar på skadekrisen och vad som kan tänkas ligga bakom den, vi presenterar även månadens mål i Manchester United. 

Förklaring till skadekrisen sökes

James Ducker på The Telegraph har skrivit en artikel där han försöker förklara varför Manchester United har så många skador. Till en början hade Ducker skrivit att Manchester United saknar en fitness coach, något som inte stämde.

Vidare presenterar Ducker självklarheter såsom att en tajt kalender med många matcher kan ha haft en inverkan, att det skett en intern utredning gällande skadekrisen (han presenterar dock inte vad denna kom fram till), Ducker presenterar även vad ten Hag själv sa på presskonferensen inför Chelsea (se nedan) att det kan behövas mer robusta spelare.

Ducker hävdar även att United spelare privat (kan inte ha varit särskilt privat om Ducker fått reda på det) uttryckt en oro över att träningarna är för tuffa, något som ten Hag senare dementerade på sin presskonferens.

 

Vi tränar inte för hårt

Ikväll är det match mot Chelsea, detta innebär att det har varit en presskonferens. Igår rapporterade vi vad som sades på första delen av denna presskonferens, se detta här:

Det är viktigast att han håller sig i form / Varane varnar om hjärnskakningar / Wilcox ryktas

Del två av presskonferensen startade med att ten Hag fick en fråga om dem har tränat för hårt och det är därför som spelarna har skadat sig , han svarade “nej vi tränar inte för hårt, vi måste kunna hålla en hög fysisk nivå i denna ligan, vi tränar absolut inte för hårt.”

En fråga ställdes gällande varför inte lika många spelare skadade sig förra säsongen när det var väsentligt fler matcher som spelades under en kortare period, ten Hag svarade “att vi har spelat så många matcher de senaste 18 månaderna har fortfarande en effekt, vi är fortfarande påverkade av dem.” ten Hag tillade vidare “det är inte bara en fråga om att en spelare skall komma tillbaka från en skada, när spelaren väl är tillbaka så tar det några matcher innan han är inne i rytmen igen.”

En journalist frågade ten Hag varför vi ofta återupprepar mönstret att vi har en bra match, såsom mot Liverpool där det känns som att vi är tillbaka och ett lag som man kan räkna med, för att sedan se ut som ett helt annat lag bara en match senare, ten Hag svarade “vi har inte fått någon kontinuitet, vi har hela tiden behövt byta ut spelare vi hade samma elva mot Brentford som mot Liverpool men efter landslagsuppehållet så hade vi tappat rytmen.”

Se hela presskonferensen här

Rashford nominerad till månadens mål

Mars blev en månad med höga toppar, eller rättare sagt, topp i singular, med syftning på vinsten mot Liverpool. Kanske kan dock de 48 minuter United hade ledningen mot Manchester City räknas som något av en topp, eller iallafall en ljusglimt. Starten på denna ljusglimt, nämligen Marcus Rashfords mål är nu nominerat till månadens mål i Premier League för mars månad.

Amads mål intern vinnare

Det var dock inte Rashfords mål mot Manchester City som vann månadens mål internt i Manchester United. Av de sju målen som gjordes i mars var det Amads vinnare mot Liverpool som Manchester United anser förtjänar priset som månadens mål.