Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Bournemouth - Manchester United 2-2
En klubb som börjar tappa greppet

Till att börja med så är det ingen idé att rota djupare i problematiken på fotbollsplanen. Alla som har kollat på Uniteds matcher vet ungefär vart problemen ligger. 20 skott mot Uniteds mål. Poängtapp mot ett lag vi ska vinna mot. Mer av det “goda”. Istället bör vi rikta blickarna inåt.

Uniteds blandade prestationer har varit en svår ekvation att lösa ut, men det som väcker min uppmärksamhet är Erik ten Hags beteende efter matcherna. Vi har sett det förut, i synnerhet med Mourinho och Van Gaal, att en otålmodig och defensiv uppsikt från tränarhåll är ett tecken på att något inte står rätt till. Huruvida det är ten Hags anställning som är uppe i luften, spelarkonflikter eller lagandan som är nere i botten är uppe till var och en att spekulera i. Givetvis kan vi inte förvänta oss att ten Hag kastar spelarna under bussen och påpekar hur dåligt allting är efter varje presskonferens, men ten Hag verkar ha det svårare och svårare att hantera den tuffa situationen klubben befinner sig i.

Såklart kan inte heller spelarna gå klanderfria. Att spelare som Rashford och Casemiro levererar sådana insatser är oacceptabelt. Det är också oacceptabelt som tränare att köra med nämnda upplaga hela matchen igenom.

Potentiell drama inuti klubben blir ofta uppblåst, men Garnacho och Amads beteenden på sociala medier efter slutsignal kan vara ett litet tecken på ett sviktande omklädningsrum. Oavsett om du tycker att Garnachos frustrationslikes på Twitter är befogade eller inte är det otroligt att liknande situationer händer gång på gång i just Manchester United. Att en sådan förgiftad spelarkultur har tillåts att frodas är ovärdigt. Men det finns två sidor till varje mynt. Vissa hade kanske ställt sig frågande till ten Hags “man management”. Kruxet ligger förmodligen någonstans i mitten.

Det är svårt att inte bara önska sig en snabbspolning till omgång 38. Vi har åtminstone FA-cupen att se fram emot.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från gårdagens match går att se på Uniteds Youtube-kanal.

Ten Hags presskonferens

  • Maguire hade problem i första halvlek men som tur var överkom han det och spelade bra i andra halvlek. Han kunde uttrycka sitt ledarskap, försvarsspel och lugn med bollen som vi behövde speciellt med situationen i backlinjen.
  • Vi förlorade bollen i lägen där vi inte ska bli av med den, till exempel vid första målet.
  • På högersidan hade vi stora problem defensivt i första halvlek. Det var organisationen i backlinjen som inte var tillräckligt bra. Det blev stora ytor som vi inte lyckades stänga Efter halvtid blev det bättre. I andra halvlek hade vi mer kontroll över matchen.
  • Vi hade varit lugnare och säkrare om vi kunde fått med oss en seger. Bournemouth var bättre i första halvlek. Men vi lyckades ta oss tillbaka in i matchen två gånger från underläge. Andan och kämpaglöden finns i laget.
  • Garnacho byttes ut för att få ordning på högerkanten. Vi spelade inte bra. Ytorna fanns att utnyttja. Garnacho var sjuk under veckan och tränade bara igår. Vi behövde få in mer energi och “kvalité”. Med kvalité menar jag bättre samarbete och sammanhållning på högerkanten.
  • Jag var inte arg efter första halvlek. Spelarna var motiverade i pausvilan. Jag förklarade vad problemen var, jag gillar inte att upprepa mig. Motivationen fanns men organisationen fanns inte och vi tappade bollen där vi inte skulle tappat den.
  • Vår backlinje är berättelsen varför det har inte gått som vi ville den här säsongen. Vi vet vilken kravbild som finns men backlinjen berättar allt. En av våra spelare hade det tufft men vi kunde inte byta för vi har inga fler mittbackar.
  • Vi gör vad vi kan men jag är också realistisk. Det hade varit annorlunda om hela truppen var tillgänglig. Men vi fortsätter kämpa med spelarna som är tillgängliga och det finns hög potential. Unga spelare gör misstag och det är svårt att leverera varje omgång.
  • Förra säsongen höll vi många nollor men gjorde inte mål. Nu är det istället tvärtom. Det är för att vi har utvecklat våran offensiv. I offensiven har vi inte heller haft skadeproblematiken som i andra lagdelar. I försvaret måste vi komma ikapp men spelarna är inte tillgängliga.

Ten Hag är på väg att lämna båset men får en till fråga om han tror att United kommer sluta sjua eller högre eller under sjunde plats, vilket då hade varit den sämsta tabellplaceringen för United i Premier League-eran. Ten Hag vägrar svara på frågan och säger att “det inte är viktigt i dagsläget”.

 

Andra reaktioner

Mer om matchen

Förutsägbart poängtapp på sydkusten