Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Crystal Palace - Manchester United 4-0
Slutstationen är nådd för Erik ten Hag

Manchester United gästade Selhurst Park på måndagskvällen och stod för säsongens sämsta och mest pinsamma insats när man förlorade med 4-0. Nog för att lågvattenmärken har förekommit tidigare, men det här var en alldeles ny nivå.

Gårdagens resultat innebar den absoluta dödsstöten för Manchester Uniteds säsong 2023/24. Visst att det finns en FA-cupfinal kvar att spela, men det är inte mer än ett ynkligt plåster på detta vidöppna, djupa sår.

För många av spelarna är dagarna räknade, och detsamma gäller naturligtvis för Erik ten Hag. Oavsett om nederländaren blir kvar säsongen ut eller ej var gårdagens resa till södra London slutstationen för sejouren i United. Det är liksom bortom räddning nu.

Förnedringen igår påminde väldigt mycket om matchen som blev Ole Gunnar Solskjaers sista som manager i United. Det var på hösten 2021 borta mot Watford i ett möte som slutade 4-1 till hemmalaget. Mycket av den matchen är förträngt, men i jämförelse med gårdagens totalhaveri framstod United förmodligen som helt fantastiska mot Watford. Det går inte längre att, som utomstående, försöka sätta ord på hur illa ställt det är i dagens United.

“Shambolic”, som britterna hade sagt.

Casemiro, med lagkaptensbindeln runt armen, var en av många som skämde ut sig igår.

Det går att skylla hur mycket som helst på skador och spelare som spelar på fel position, men det är så klart bara skitsnack. Skador och avstängningar är en del av sporten, sedan finns det självfallet grader i helvetet. United har varit väldigt drabbade, men det är samtidigt klubbar av den storleken som ska klara av att handskas med den typen av problematik. Gör du inte det är det fel i systemet. I Uniteds fall har det blivit en fullständig systemkollaps.

Det finns tyvärr ingen återställningsknapp (vad ska vi ens återställa till, kan man fråga sig?), men det närmaste vi kommer är att trycka på knappen som innebär Erik ten Hags avgång. Rätt eller fel? Avgör själv, men det beslutet är det enda United kan fatta nu. Det finns ingen annan utväg.

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

  • En besvikelse, en underprestation. Den värsta förlusten. Vi gjorde stora misstag och följde inte matchplanen och reglerna vi har. Vi svek varandra.
  • En del av problematiken ligger i att vissa spelare spelar på fel position, men vi måste hjälpa varandra bättre.
  • Det var väldigt dåligt, sättet vi ger bort målen på. Det ska inte få hända, särskilt i läget vi är nu med alla skador och bortfall.
  • Vi har ofta varit svåra att slå men idag (läs igår) var vi lätta att slå.
  • Drar alla åt samma håll i spelartruppen? Ja, de har rätt attityd och inställning, men så fort matchen börjar slutar vi prestera.
  • Stor eloge till Jonny Evans, men han var inte redo att spela med endast två träningar på sistone.
  • Supportrarna backar oss från minut ett, jag är väldigt nöjd med dem. Vi skulle ha behövt samma engagemang och tro som de hade.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Mörker och skrämselhicka om vad som komma skall