Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Crystal Palace - Manchester United 4-0
Mörker och skrämselhicka om vad som komma skall

Tufft utgångsläge med skador på mittbackar och en saknad lagkapten. Bortamatch mot formstarka Crystal Palace var på förhand en rejäl utmaning med de förutsättningarna. Det blev mer än så. En rejäl smäll på Selhurst Park. Utskåpning och fiasko. Undra vad Bruno Fernandes tänkte vid sidan av.

Båda lagade startade avvaktande men ganska snabbt var det Palace som fick in ledningsmålet, passivt från United. Överlag känns det som att Uniteds spelare inte har nivån, inte ens de som förväntas ha den. Även tvåan kommer innan paus där Evans görs bort ordentligt. Crystal Palace uppträder som ett mer stabilt och bättre lag, vilket såklart säger en hel del.

Andra halvlek tar vid där den första slutar. Det händer inte mycket. Casemiro får in ett offsidemål men hjälper ju inte. Palace gör nästan mål tre. Det är jobbigt att titta på, pinsamt jobbigt faktiskt. Palace gör mål tre!

In med Amrabat och det ser lite bättre ut från minut 60, i några minuter. Höjlund får ingen straff och Palace gör istället mål 4! Casemiro slarvar igen. Svårt att ta in, riktigt så här illa ska det inte behöva vara trots skadeläget (och den ständigt påtalade bristen i organisationskultur).

Hela laget ser ut att längta till säsongen är över. Om de också längtar efter någon annan än Ten Hag är svårt att sia om. Några gör nog det. Solskjaer fick sparken efter 4-1 borta mot Watford. Överlever Ten Hag det här? Med ett upprepande tal om skador gör han kanske det.

Undertecknad ska till Old Trafford nästa helg, eller ska jag verkligen det?

Det är inte lätt att sätta betyg en kväll som denna. Det går naturligtvis att göra det enkelt för sig och såga varje spelare under nivån usel med typ ettor. Rakt över uselt, men vi gör ett försök att nyansera något, trots allt. Kanske dömt att misslyckas.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

André Onana: 4

Kan inte lastas för de fyra målen kanske men övertygar verkligen inte.

Diogo Dalot: 3

Kommer fram någon gång i början med sin fina fart. I övrigt har han en av sina mer bedrövliga insatser i United-tröjan.

Aron Wan-Bissaka: 3

Man vill ju se Wan-Bissaka komma åter i sin forna form, känns väldigt långt bort. Stabbig, trög, vinglig.

Casemiro: 1

Helt bortgjord vid två Palace-mål tyvärr. Offsidemål framåt. Ytterligare någon fin nick. Usel och nonchalant i försvaret. Katastrofkväll.

Johnny Evans: 3

Hyfsat stabil första tio men hänger sedan inte med när Palace anfall skruvar upp takten. Skulle inte ha spelat enligt rapport.

Kobbie Mainoo: 4

Vilar väl tungt ansvar på unge Mainoo. En bra bit ifrån godkänt idag.

Christian Eriksen: 2

Känns inte som han hänger med alls på nivån längre. Inte ens frisparkar går vägen. Blir mer en form av kon.

Mason Mount: 3

Får chansen på sin position när Fernandes är borta men tar inte chansen. Jobbigt utgångsläge såklart. Har långt till Brunos nivå.

Alejandro Garnacho: 4
Får nästan inget uträttat på kanten. Utmanar för sällan. Borde väl blivit utbytt tidigare.

Antony: 2

Nej. Vi ser inte något av brasilianaren. Ett skott på mål, kanske ska vi vara nöjda så. Utbytt tidigt.

Rasmus Höjlund: 3

Jobbar trots allt men inte heller dansken får ut något av det ikväll. Inget.

Sofyan Amrabat: 3

Inbytt 60. Kommer in för att undvika katastrof bakåt. Hjälper föga.

Amad: 4

Inbytt 80. Får 10 minuter att göra typ fyra mål. Gör inte något.

Ethan Wheatley: 5

Inbytt 80. Omöjligt läge.

Erik ten Hag: 2

Många skador och ung bänk. Någon form av matchplan med stukad elva räknade vi ändå med. Kunde väl lika gärna slängt in bänken i halvtid känns det som, det hade nog inte gjort saken sämre. Då kunde han ju skyllt på oerfarenhet.

Vi lär nu istället få höra honom prata om skador… Det kommer bli tröttsamt.