Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Manchester United - Arsenal 0-1
”Som att simma med bakbundna händer”

Manchester United lyckades inte besegra Arsenal hemma på Old Trafford under gårdagskvällen. I en tämligen jämn tillställning var det Londonlaget som drog det längsta strået och vann med 1-0. 

Det blev inte en vinst rent resultatmässigt för United, men om vi ska försöka hitta något litet att ta med oss är det åtminstone att prestationen var flera hack bättre än den mot Crystal Palace för en vecka sedan. Med det sagt var gårdagens insats inget märkvärdigt, men just nu måste allt sättas i relation till hur dåliga United faktiskt är.

När Arsenal kommer till Old Trafford har de allt som oftast varit ett slaget lag redan på förhand. Igår var det annorlunda givet lagens respektive utgångsläge. Arsenal har varit bra hela säsongen och slåss med Manchester City om ligatiteln. United slåss i första hand med sig själva.

Känslan var att gästerna gick på ungefär 80 procent av sin kapacitet igår och det räckte för att ganska komfortabelt spela hem tre poäng. United var visserligen med i matchen, men det kändes trots allt aldrig riktigt nära.

I United var det framför allt Alejandro Garnacho som var företagsam och hittade på saker längs vänsterkanten. Argentinaren såg till att utnyttja det övertag han allteftersom skapade sig mot Ben White. Tyvärr ledde Garnachos fart och flärd inte till något av värde.

Alejandro Garnacho försökte och försökte men nådde inte ända fram.

I övrigt kan Amads insats nämnas och där det i alla fall ser ut att finnas något att karva fram. Emellanåt blir det lite väl mycket kladd på bollen och någon dribbling extra, men om han klarar av att bli lite rakare och mer direkt i sitt spel kan det säkerligen finnas något att bygga på till nästa säsong.

Härnäst väntar en ny hemmamatch och motståndet utgörs då av Newcastle på onsdag kväll. Ett Newcastle som placerar sig på sjätte plats, tre poäng före United. Det innebär att platsen om Europa Conference League fortsatt är öppen…

Höjdpunkter

Höjdpunkter från matchen finns att se på Uniteds hemsida.

Ten Hags presskonferens

  • Spelarna var påkopplade och “reagerade” på storförlusten mot Crystal Palace.
  • Casemiro var det enda alternativet tillsammans med Jonny Evans i mittlåset. Willy Kambwala var inte hundraprocentig att starta. Om Scott McTominay var ett alternativ? Han gör det bättre i en mer framskjuten position.
  • Amad förtjänade chansen. Det är mycket konkurrens men han har visat varför han skulle ha den. Nöjd med hans insats.
  • När man analyserar matchen kan man se det som att vi var motståndskraftiga, men det är inte så vi vill se det, vi vill vinna. Just nu är vi inte på den platsen vi vill vara.
  • Det är jobbigt att missa chansen på Europa nästa säsong, men vi får ta det från där vi är och måste förstå situationen. Laget behöver backning och vi märker att vi har supportrarnas stöd.
  • På två år har hela truppen varit fullt tillgänglig vid något enstaka tillfälle. Det går inte att utveckla ett lag när det är skador på så många nyckelpositioner. Det är som att simma med händerna bakbundna.

Andra reaktioner

Inga tvivel från Ten Hags sida…

Men Wayne Rooney är inte övertygad.

Om statistiken råder åtminstone inga tvivel. Hemma på Old Trafford har United varit historiskt dåliga den här säsongen. Man har tangerat nio hemmaförluster, och då återstår en sista kamp på Old Trafford nu i veckan…

Apropå Old Trafford – det negativa slutar inte med att det läcker in bollar i eget nät. Det läcker även bokstavligen från arenan på ett sätt vi inte skådat tidigare (om än att hällregnet som drog in över Manchester igår var något utöver det vanliga).

Läge att damma av “Waterfall” med Stone Roses kanske?

Mer från matchen

Chansfattigt sömnpiller på Old Trafford