Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Manchester United - Newcastle United 3-2
Lite framtidshopp vid avslutningen på Old Trafford

Det var måhända inte mycket att spela för när säsongens sista match på Old Trafford gick av stapeln. Conference Leauge kan nog kvitta även om chansen finns ännu. Men det spelar mindre roll. Det var ändå viktigt med en seger och en insats som gav lite framtidshopp. Framför allt måste vi glädja oss åt att Amad åter gör en fin insats och tillsammans med Mainoo, Höjlund och några till kommer han förhoppningsvis att kunna bilda en framtid och ett starkare lag nästa år. 

Segern var såklart också viktig ur en annan aspekt, att gjuta lite hopp inför finalen i FA-cupfinalen mot Manchester City. Att Höjlund såg revanschsugen ut efter petningen var också viktigt. Sedan gör naturligtvis närvaron av Fernandes en stor skillnad, det går inte att komma ifrån. Återkomst också för Martínez och Rashford, gott så. Kan samtliga hålla sig friska finns åtminstone en liten, om än liten, chans att rubba City på Wembley den 25 maj.

Newcastle reducerade i slutet av matchen men det kändes trots allt inte så panikartat som det gjort tidigare under säsongen i ledning. Även det ger visst hopp.

Ten Hag fick också hålla ett passionerat tal efter match där han tackade fansen för all support under den svåra säsongen och utlovade att laget kommer att göra allt i de återstående matcherna inklusive att försöka ta FA-cupbucklan till Old Trafford.

Höjdpunkter

Matchens höjdpunkter med samtliga fem mål kan ses här.

Ten Hags presskonferens

Ten hag fick äntligen möta pressen efter en seger. Det lär ha känts ganska skönt. Han var mycket nöjd med gårdagen, och betonade att det var en svår match mot ett fysiskt lag. “Vi var tvungna att hitta en bra balans mellan att spela fotboll och vara fysiska, vi gjorde fina mål och följde planen”.

Fansens betydelse och support under en svår säsong togs upp igen. Amrabat fick bra kritik för sin press och hyllades för sina insatser på träning och att han nu har tagit chansen. Även Amad hyllades som en framtid att bygga på.

Vi fick också veta att klubben vill behålla Bruno Fernandes, och Ten Hag intygade att såvitt han kan bedöma älskar Bruno att spela i den röda tröjan.

Hela presskonferensen kan ses nedan.

Andra reaktioner

Mer om matchen

En skön säsongsavslutning på Old Trafford