Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Manchester United Player of the Year 2023/24
Ella Toone trippelt prisad, en gång med Maya Le Tissier

Säsongens främsta i Manchester Uniteds damlag har presenterats på lördagen. Det blev storslam för Ella Toone som utsåg till säsongens Unitedspelare av supportrarna och av spelarna. Dessutom blev Toones fullträff i FA-cupfinalen prisad som säsongens mål. Helt ensam vinnare var Toone inte, då hon fick dela på spelarnas pris med Maya Le Tissier.

Spelarna prisades på Old Trafford före dagens match mot Chelsea.

Börjar vi med supportrarnas pris till årets spelare så var det inget snack om saken. Toone fick 48 procent av rösterna, mer än dubbelt så många som tvåan Mary Earps (22). Trea i omröstningen blev Lucía García (ingen procentsats offentliggjord).

Toone har den här säsongen varit på planen i samtliga matcher, 28 gånger från start och 4 gånger som inhoppare. Hon har bidragit med 9 mål och 9 assists. Hennes personbästa är 23 poäng från säsongen 2018/19. Då spelade United emellertid i Women’s Championship och då var det betydligt enklare att göra mål. Den här säsongens 18 poäng är Toones bästa notering sedan United klev upp i Women’s Super League (17 både 2020/21 och 2021/22).

Att Toones fullträff mot Tottenham i FA-cupfinalen skulle prisas som säsongens mål var en självklarhet. En fantastisk träff på den allra största scenen.

När spelarna själva skulle rösta gick det inte att identifiera en vinnare. Le Tissier och Toone fick lika många röster och får därmed dela på utmärkelsen. Hannah Blundell, som vann priset förra säsongen, slutade trea i omröstningen.

Le Tissier har den här säsongen spelat varenda minut för United, något hon är ensam om i laget. Hon har varit solid bredvid Millie Turner i mittförsvaret och belönades tidigare i våras med ett nytt kontrakt.

Personligen tycker jag att Millie Turner har varit säsongens bästa spelare i United.

Vi gratulerar Ella Toone och Maya Le Tissier till utmärkelserna!

Res med oss till Manchester!