Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Brighton & Hove Albion - Manchester United 0-2
Ett kapitel som är bäst att hoppa över

Premier League-säsongen 2023-24 är över. Målstolparna som sattes inför säsongen har flyttats allt eftersom det blivit svårare och svårare att hitta ljusglimtar i Uniteds prestationer. Det såg nästan aldrig stabilt ut i Manchester United redan från omgång 1. Men att vi skulle hamna här hade vi inte räknat med.

Men inte ska vi packa väskorna och åka på fotbollsfri semester riktigt ännu, även om det hade varit skönt efter en mentalt påfrestande säsong. Vi har faktiskt en cupfinal som väntar. Och vad heter den gamla klyschan? “Form åker ut ur fönstret”. Även de mest själlösa robotarna kan träffa ett väggupp, även de från östra sidan av stan. Oaktat hur det slutar i den matchen är det givetvis ingen godkänd säsong. Men efter att blivit serverad surströmming hela året kan jag väl åtminstone få pannacotta till efterrätt?

United hade egentligen ingenting att spela för igår. Ändå tog man matchen på allvar, vilket såklart är bra. Jag sätter inte så mycket värde i att vi vann mot Brighton i sista omgången, utan istället är det positiva jag tar med mig från matchen faktumet att flera spelare kom tillbaka från skador, i synnerhet Martínez och Varane, och om jag hade mer än två tummar hade jag hållit dem också att de är i god matchform till på lördag. Även våra offensiva spelare visade lite framfötter, i synnerhet Rasmus Höjlund.

Med det så stänger vi det här kapitlet. Läser ni om boken “Redogörelse över Manchester Uniteds säsonger i Premier League” gör ni bäst i att hoppa över slutet.

Höjdpunkter

De två målen samt övriga höjdpunkter finns på Uniteds YouTube.

Ten Hags presskonferens

Summering av matchen

Första halvlek var vi inte hundra procent i kontroll. I halvtidspaus gjorde vi ändringar. I andra halvlek var vi mycket bättre. Försvaret var mer organiserat och vi hade mer press på bollen. Vi var mer effektiva och vi var bättre med bollen. Vi gjorde löpningar i djupled, medan i första halvlek tappade vi bollen innan vi ens påbörjade våra anfall.

Om vilken elva som spelar i cupfinalen

Jag skulle säga att vi har lyxproblem. Jag tycker båda formationer jag har spelat kan vara en succé. Vi kan spela som matchen på Etihad när vi var ett hot med rörelse i djupled. Men i en final har man inte bara elva spelare utan en bänk också.

Om Höjlund

Han gör ett mycket bra intryck och kom in och såg riktigt fräsch ut. I onsdags också gjorde han bra ifrån sig. Med Höjlund i den här formen är det möjligt att han startar. Hans målfacit kan vara bättre men han har haft tre skador den här säsongen. Han missade starten av säsongen, skadade sig innan vintern och efter vintern. Varje gång har det brutit hans rytm. Och att ändå göra 16 mål så är det okej. Men det är inte över förrän efter finalen.

Om fansen

Vi har världens bästa fans. Jag har aldrig varit med om något liknande när vi har en säsong som inte är i närheten bra nog. Men fansen är bakom oss i bra och dåliga tider. De vet varför vi har dåliga tider men vi måste betala tillbaka deras förtroende med en titel i helgen och i framtiden prestera bättre.

Om Dalots positionsspel

Han spelade mer centralt för att skapa en “overload” på mittfältet. Därifrån är han bra i djupled och han kan göra det från båda ytterbackspositionerna och anfalla centralt och på kanterna och slå inlägg. Han har utvecklats som högerytterback men kan också spela som en inverterad ytterback. Hans utveckling är vi väldigt nöjd med.

Om återkommande backar

Mittbackspositionen har varit en mardröm med alla skador. En grundsten i ett bra lag är ett partnerskap av två bra mittbackar väldigt viktigt. Så jag är glad att vi har något att välja på men vi måste värdera matchform och kvalité i spelet. Förmodligen behöver vi mer än två friska mittbackar i finalen.

Andra reaktioner

Mer om matchen

United avslutade åtminstone positivt

 

 

 

Res med oss till Manchester!