Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelaren bekräftar
Anthony Martials tid i United är över

På måndagskvällen meddelade Anthony Martial via sina sociala medier att tiden i Manchester United är över. Det blev totalt nio år på Old Trafford för fransmannen vars kontrakt löper ut i sommar. 

Martial har fört en ganska anonym tillvaro i United den senaste säsongen och spelade endast 629 minuter. På den speltiden noterades 28-åringen för två mål och en framspelning.

Fransmannens tid i United har i mångt och mycket präglats av höga toppar och djupa dalar. Sin bästa säsong rent poängmässigt stod han för 2019/20 med 23 mål och nio framspelningar, men förmodligen är det debutsäsongen 2015/16 som har satt allra störst avtryck hos gemene Unitedsupporter.

Martial hämtades in till United av Louis van Gaal från AS Monaco på sommaren 2015 för omkring en halv miljard kronor. Tongången i den brittiska pressen då var att det var pengar i sjön.

Tony Martial Came From France,
English Press Said He Had No Chance,
Fifty Million Down The Drain,
Tony Martial Scores Again!

Nio år, 317 matcher och 90 mål senare står det alltså klart att Martials lämnar United. På sin Instagram lämnar han ett meddelande till Unitedfamiljen och tackar för tiden i klubben.

Kära Manchester United-supportrar,

Det är med mycket känslor jag skriver till er idag för att säga adjö. Efter nio otroliga år i klubben har det nu blivit dags för mig att vända blad i karriären.

Ända sedan jag anlände 2015 har jag haft den stora äran att få bära den här tröjan och spela inför er – de bästa supportrarna i världen! Ert stöd har varit kompromisslöst, både genom de bra och de tunga perioderna. Er passion och lojalitet har varit en oupphörlig drivkraft för mig.

Jag vill tacka er, från botten av mitt hjärta, för allt ni har gjort för mig. Era sånger, ert engagemang, och er kärlek för klubben är något som kommer att finnas med i mitt hjärta för alltid.

Jag skulle också vilja uttrycka min tacksamhet gentemot alla mina lagkamrater, personal, och alla andra jag har träffat under mina nio år här. Jag är stolt över att ha fått dela mina upplevelser med er.

Manchester United kommer för alltid att finnas i mitt hjärta. Den här klubben har satt sin prägel i min karriär och skänkt mig den fantastiska möjligheten att få spela inför er. Jag lämnar nu för att söka nya utmaningar, men jag kommer för alltid att vara en ‘Red Devil’ och jag kommer att fortsätta följa klubbens resultat med en hängivenhet.

Återigen, tack för allt, vi ses snart.

Av hela mitt hjärta,

Anthony Martial

Vi tackar Anthony Martial för hans tid i Manchester United och önskar honom lycka till i framtiden!