Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Garnacho till OS / Guerrero ryktas till Mexiko / Ny offside teknik

Dagens Unitedsvep kommer med nyheten att Alejandro Garnacho kanske kommer att spela både Copa America och OS för Argentina under sommaren. Vi kan också rapportera att ännu en spansk spelare från damlaget ryktas till den mexikanska ligan. I övrigt så kommer ny och förbättrad offsideteknik komma till Premier League nästa säsong.

Garnacho till OS

Enligt TNT Sports i Argentina så förväntas Alejandro Garnacho få grönt ljus för deltagande i årets Olympiska Spel. Det kan alltså bli en hektisk sommar då den unge ytterspelaren även förväntas att spela en roll för Argentina i sommarens Copa America.

Att Garnacho deltar i bägge turneringarna hade inte direkt gynnat Manchester United, detta då spelaren inte skulle få tillgång till någon ledighet på hela sommaren och då spelare har rätt till tre veckors semester så kan det betyda att 19-åringen skulle missa början av klubbsäsongen.

Guerrero ryktas till Mexiko

I gårdagens Unitedsvep så rapporterade vi att Lucia Garcia är nära en flytt till mexikanska Monterrey. Idag så kom liknande rapporter att nästa spanska Unitedspelare kan vara på väg till Mexiko. Nu handlar det om Irene Guerrero, som enligt mexikanska rapporter finner sig i avancerade förhandlingar med klubben Tigres.

Ny offside teknik

Det nya semi-automatiserade offsidesystemet som införs i Premier League till nästa säsong kommer att använda sig av AI och kraftfält för att göra processen mer effektiv och precis.

Det beräknas att det nya offside systemet kommer att snabba upp processen med upp till 31 sekunder. Tekniken i sig planeras att införas efter ett av höstuppehållen i år. Detta system ersätter alltså det nuvarande systemet, där en VAR domare manuellt ritar upp linjerna på planen för att komma till ett beslut.

Ingen McKenna till United

Ipswichtränaren Kieran McKenna har ryktats starkt till Manchester United då oklarhet kring Erik ten Hags framtid fortfarande fortgår inom klubben.

McKenna, som även ryktats till Chelsea och Brighton, har dock avslutat snacket om klubbyte genom att skriva på ett nytt långtidskontrakt med Ipswich. Kontraktet sträcker sig över fyra år.

Trofeerna kom hem

FA-cupåret 2024 skrivs in i historieböckerna som Manchester Uniteds år då både herr och damlagen vann den prestigefulla titeln. Nu har bägge trofeerna hämtats hem till Old Trafford för uppvisning. Se nedan.

Res med oss till Manchester!