Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bekräftad spelarövergång
Omari Forson lämnar United för att testa lyckan i Serie A

På tisdagskvällen står det klart att Omari Forson lämnar Manchester United för spel i den italienska klubben Monza. 

Ett offentliggörande har endast kommit från Serie A-klubben i skrivande stund, men en bekräftelse lär komma inom kort även från United.

Vi rapporterade dessutom om Forsons situation så sent som idag, och att det mesta då verkade vara på plats för en övergång. Kontraktslängden uppges vara fem år. 

19-åringens avtal med United löper ut i sommar och trots att han har erbjudits ett nytt kontraktsförslag, så har Forson alltså bestämt sig för att ta ett nytt steg i karriären. Kanske är det ett klokt val av den offensive mittfältaren, då konkurrensen inte är den snällaste på positionerna längst fram.

Forson har gjort störst avtryck i ungdomslaget, till vilket han kom 2020. Han fick dock en del speltid under förra årets försäsong och i september var han för första gången involverad i en tävlingsmatch för a-laget, då han fanns med på bänken borta mot Bayern München i Champions League. Sin debut gjorde han som inhoppare mot Wigan i FA-cupen några månader senare.

Totalt blev det sju framträdanden i a-laget, men faktum är att han på det antalet matcher endast skrapade ihop 88 minuters speltid, alltså inte ens en hel match.

Forson noterades för en assist i tävlingssammanhang för United.

Vi önskar Omari Forson lycka till på sitt nya äventyr i Italien!