Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ten Hags tankar om försäsongen / Fortsatt dödläge kring Ashworth

Även om EM och Copa America är runt kröken måste man hålla sig uppdaterad kring Manchester United. Det kan vi hjälpa till med. Ten Hag har delat med sig av sina tankar inför försäsongen, som är en dryg månad bort. I övrigt är förhandlingarna kring Dan Ashworth i ett fortsatt dödläge, och Skinner vill behålla Grace Clinton.

Ten Hag om försäsongen

Erik ten Hag, som med mycket att döma verkar bli kvar i klubben även nästa säsong, har öppnat upp sig om sina förväntningar inför försäsongen som börjar den 15 juli mot Rosenborg i Trondheim, innan det bär av till USA för matcher mot Rangers, Arsenal, Real Betis och Liverpool.

Ten Hag säger om truppen:

Vi har ett starkt A-lag med spelare som kan presentera sig för fansen, men särskilt för oss. De har nivåerna för att spela i vårt lag även nästa säsong. Det kommer vara en mix utav erfarna spelare och några unga spelare.

Truppen kommer vara så stark som möjligt, men såklart kommer inte spelarna som kommer långt i EM och Copa America vara inblandade.

Ten Hag ser försäsongen som ett bra tillfälle att drilla struktur och spelsätt i truppen:

Försäsongen handlar om att förbereda för säsongen och vi måste göra det till nästa steg. Det är en få gånger vi har hela laget tillsammans, och man kan slipa på strukturer och spelsätt i träning, men även sätta standarder i laget och det är väldigt viktigt att ta vara på den här perioden.

Försäsongen är även ett ypperligt tillfälle att få chansen att sätta nya, unga spelare på prov:

Vi kommer ta med oss spelare som Kobbie, som var väldigt okänd förra försäsongen, och nu vet alla vem det är. Så om man vill få en första glimt av spelare; kanske nya spelare eller unga spelare som kommer upp igenom akademin, så är det här ditt tillfälle.

Fortsatt dödläge kring Ashworth

Förhandlingarna mellan Manchester United och Newcastle United över Dan Ashworth är fortfarande i ett dödläge. Newcastle United håller fast vid sin värdering på 15 miljoner pund för att köpa ut Ashworths kontrakt, medan INEOS håller fast vid sitt bud på 3 miljoner pund. Detta rapporterar The Telegraph.

Ashworth är för tillfället arbetsbefriad efter att han gjorde det till känna att han önskade Manchester United som nästa destination. Det var i februari och förhandlingarna har inte kommit mycket längre sedan dess. I april hotade Ashworth att ta Newcastle till domstol i ett skiljeförfarande, där en tredje part avgör tvisten mellan Ashworth och klubben. Ashworth får fortsatt lön av Newcastle United tills hans kontrakt går ut. Sir Jim Ratcliffe har beskrivit situationen som “absurd”.

Spurs drar i Clinton – men Skinner sätter stopp

21-åriga Grace Clinton har haft ett otroligt år på lån till Tottenham Hotspur. Innan säsongen var den unga mittfältaren relativt oprövad, med bara 14 matcher i högstadivisionen, alla för Everton. Clinton har ännu inte gjort debut för United, men i Tottenham visade hon vad hon kan ge United. Clinton har stått för ett rejält genombrott, och har omnämnts som en framtida stjärna i WSL. Hon kammade hem samtliga priser som årets spelare. Under tiden har hon dessutom hunnit med att ta plats i engelska landslaget.

Inte så konstigt då att Tottenham är sugna på att knyta till sig Clinton på permanent basis. Men Marc Skinner ska enligt journalisten Megan Humphrey stå i vägen. Utlåningen till Tottenham var en del av Clintons utvecklingsplan och Skinner sägs vara mycket benägen att behålla Clinton, som ska vara “en del av Uniteds framtid”. Enligt Humphrey är det mest troliga utfallet att Clinton blir en del av United nästa säsong, med löftet att hon inte blir utlånad igen.

Res med oss till Manchester!