Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Trovärdiga uppgifter
Erik ten Hag blir kvar i Manchester United

Erik ten Hag blir kvar som manager för Manchester United. Detta meddelas unisont av den engelska pressen på tisdagskvällen. Vidare sägs klubben nu inleda samtal med managern om ett nytt kontrakt.

Efter en säsong som slutade med en seger i FA-cupen, men också Uniteds sämsta ligaplacering under Premier League-eran, har Ten Hags framtid varit föremål för spekulation. Slutligen ser vi nu ut att ha fått besked. Efter den avslutande säsongen har Ineos gjort en lång granskning av Ten Hags prestationer som Unitedmanager, som enligt rapporter även inkluderat samtal med potentiella ersättare till nederländaren. Resultatet av granskningen blev alltså att Ten Hag är den bästa mannen för jobbet som manager för United.

Den ledande journalisten David Ornstein, på The Athletic, var först med uppgifterna på tisdagskvällen. Kort därefter kom samma uppgifter från åtskilliga trovärdiga journalister, däribland Simon Peach (PA), Simon Stone (BBC), Matt Lawton (Times), James Ducker (Telegraph) och Rob Dawson (ESPN).

Uppgifterna är i skrivande stund inte bekräftade av United. Men när så många journalister på detta sätt rapporterar samma sak brukar det betyda att de har fått uppgifterna direkt från klubben. Vi kan alltså vara rimligt säkra på att uppgifterna stämmer.

Enligt Ornstein är det Sir Jim Ratcliffe och Sir Dave Brailsford som har varit ledande i granskningen av Ten Hags arbete. Dawson fyller på med att den “tydliga slutsatsen” av granskningen var att Ten Hag ska bli kvar. Beslutet ska luta sig mot att managern vunnit två titlar på två år, hans vilja att ge unga spelare chansen samt en förståelse för att de många skadorna hade stor negativ påverkan på resultaten säsongen som gick.

Samtalen mellan Ineos och Ten Hag rapporteras ha varit konstruktiva och båda parterna ska ha önskat lösningen som blev.

Det rapporteras vidare att parterna nu ska inleda samtal om ett nytt kontrakt för Ten Hag. Managerns nuvarande avtal löper ut efter säsongen 2024/25, med ett optionsår över säsongen 2025/26.

Res med oss till Manchester!