Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
De Zerbi avskriven / Mittbackskarusell / Renovering av Carrington inleds

Många blickar är just nu riktade mot landslagsfotbollen, där EM väntar runt hörnet. Rapporteringen kring Manchester United vilar dock aldrig och det senaste vi har att ta del av är en hel del transferrykten, där framför allt mittbackar står i centrum.

På tränarfronten ser vi dessutom ut att kunna avskriva Roberto De Zerbi helt och hållet och på hemmaplan noterar vi att Uniteds träningsanläggning Carrington inom kort ska få sig ett lyft.

De Zerbi till Marseille

I slutskedet av säsongen som var meddelade Brightons tränare Roberto De Zerbi att han lämnar klubben.

Beskedet kom en aning plötsligt men gjorde också att många större klubbar började sniffa mot den engelska sydkusten.

Med tanke på Erik ten Hags svaga säsong i United har De Zerbi nämnts som en tänkbar ersättare, men det mesta tyder nu på att nederländaren blir kvar på Old Trafford och samtidigt som De Zerbi uppges vara klar för ett nytt uppdrag i den franska storklubben Marseille.

Rapporter gör gällande att den italienske tränaren ska ha nobbat ett förslag från United, där parterna inte verkade ha varit överens om lönesättningen.

Transferrykten med mittbacksfokus

Återuppväckt intresse för De Ligt

För ett gäng år sedan var den nederländska mittbacken Matthijs de Ligt ett hett namn i fotbollsvärlden efter sina insatser i Ajax.

2019 lämnade han Amsterdam för Turin och Juventus, där han gjorde närmare hundra matcher under tre år. Flyttlasset gick därefter vidare, över alperna till Bayern München.

Status verkar just nu vara att 24-åringen kan börja söka sig bort från den tyska storklubben.

Enligt tyska Sky Sports är United intresserad av mittbacken och med tanke på att han har ett förflutet med Ten Hag i Ajax är parterna kanske inte helt främmande för en återförening. Enligt källan är De Ligt tillåten att diskutera med andra klubbar, då Bayern München letar nytt på positionen.

United överens med Branthwaite?

Förra helgen rapporterade vi om att Evertons mittbackslöfte Jarrad Branthwaite var aktuell för United.

Nu verkar ett första steg vara taget, uppger The Times. Enligt tidningen är United överens med spelaren om det personliga avtalet.

Nästa steg, eller om vi ska kalla det bekymmer, är att Everton ryktas vilja ha £70 miljoner för den 21-åringe engelsmannen.

Storklubbar rycker i Yoro

Den franska mittbackstalangen Leny Yoro har stått för en fin säsong i Lille och har dragit till sig intresse från flera storklubbar, däribland United.

18-åringen uppges främst kopplas samman med Real Madrid, men även Liverpool och Paris Saint-Germain är med i leken.

Uppgifterna kommer från The Athletic, som även skriver att Yoro inte förväntas förlänga sitt avtal med Lille, vilket löper ut nästa sommar.

Zirkzee ett forwardsalternativ?

Den nederländske forwarden Joshua Zirkzee, med förflutet i Bayern München, har imponerat i Serie A-klubben Bologna den gångna säsongen, vilket lett till intresse från bland annat United.

AC Milan och Juventus nämns också som spekulanter, och redan i vintras ryktades det om att Arsenal var intresserade av 23-åringen. För den som vill få loss Zirkzee ligger utköpsklausulen på £33,8 miljoner.

Härnäst väntar dock europamästerskap för Zirkzee, som sent kallades in som ersättare i Nederländernas trupp. Det kan antingen göra att det blir tyst om honom i ett par veckor framöver, eller att han blir namnet på allas läppar…

Renovering på Carrington

United meddelade under fredagen att ett renoveringsprojekt kommer inledas på träningsanläggningen Carrington med start nästa vecka.

Carrington har varit i stort behov av renovering och modernisering, vilket nu leder till att man kommer satsa £50 miljoner för att få en anläggning i världsklass.

Arbetet kommer pågå åtminstone under hela nästa säsong. Under tiden som renoveringen pågår kommer man säkerställa att spelarna kan vistas i temporära utrymmen som inte kommer göra avkall på standard och kvalitet.

Sir Jim Ratcliffe säger följande om projektet:

“Vi vill skapa en världsklassmiljö för vårt lag. När vi gjorde en utvärdering av Carrington och dess faciliteter med våra a-lagsspelare framgick det tydligt att standarden har försämrats, om man jämför med några av våra konkurrerande lag. 

“Det här projektet kommer försäkra att Manchester Uniteds träningsanläggning renoveras med avsikt att nå den högsta standarden.”

Riviere får hemmaplan

Damlagets kanadensiska ytterback Jayde Riviere kommer hemma i Kanada att få sin moderklubbs hemmaplan döpt efter sig.

Pickering Football Club meddelar att man byter namn från Kinsmen Turf Field till Jayde Riviere Field.

Grattis, Jayde!

Res med oss till Manchester!