Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Oväntad förlust för England i EM-genrepet / Branthwaite på önskelistan?

I lördagens svep blir det åter lite landslagsfokus, där både Kobbie Mainoo och Victor Lindelöf fick vara med om förluster. Vi tar även upp det senaste transferryktet, vilket rör Evertons mittback Jarrad Branthwaite. 

United i landslagen

Mainoo från start när England föll

Englands EM-genrep hemma på Wembley mot Island blev inte någon klang- och jubelföreställning. Gästerna vann något oväntat med 1-0 efter ett tidigt mål i första halvlek.

Från United fanns Kobbie Mainoo representerad och 19-åringen spelade från start på mittfältet tillsammans med Declan Rice.

I delar av den brittiska pressen var en snackis huruvida Mainoo kan spela som defensiv mittfältare, baserat på att Islands mål tillkom efter att stora ytor uppstått i den centrala delen av planen. Större bekymmer för Englands del bör nog snarare vara att man endast har vunnit en av de senaste fem matcherna. Nästa söndag är det nämligen EM-premiär för England, när man ställs mot Serbien.

I EM-truppen som reser till Tyskland finns, utöver Mainoo, även Luke Shaw med. 28-åringen fanns dock inte med i gårdagens matchtrupp.

Pyspunka för Lindelöf och Sverige

Victor Lindelöf fanns med från start när Sverige välkomnade Serbien till Friends Arena. För gästerna var det ett viktigt EM-genrep, medan för Sveriges del en vänskapsmatch i mängden.

Det var hemmalaget som såg mest påkopplade ut och drev på spelet, men trots det serberna som tog ledningen i första halvlek. Inom loppet av tio minuter i mitten av andra halvlek hade sedan Aleksandar Mitrovic och Dusan Tadic gjort varsitt mål, därmed 3-0 och en helt punkterad match.

Lindelöf spelade hela matchen och gjorde så med lagkaptensbindeln runt armen.

McTominay fast på bänken

Det skotska landslaget EM-genrepade också på fredagskvällen då man tog emot Finland på Hampden Park. Efter en knapp timmes spel rasslade det två gånger om i Finlands nät och skottarna såg därmed ut att kunna ro hem segern ganska bekymmerslöst.

Så blev icke fallet. Med ungefär 20 minuter kvar kom den finska reduceringen och med fem minuter kvar av ordinarie tid också kvitteringen till 2-2.

En som inte kunde påverka utgången var Scott McTominay, som fick se hela matchen från bänkplats. Rimligt är dock att tro att 27-åringen är aktuell för en startplats i fredagens EM-premiär mot värdnationen Tyskland.

Branthwaite aktuell redan i juni?

Evertons mittbackslöfte Jarrad Branthwaite rapporteras vara på Uniteds önskelista vad gäller det stundande sommarfönstret. Lokaltidningen Liverpool Echo uppger att det finns anledning att tro att 21-åringen är på väg till den röda delen av Manchester, och att en överenskommelse mellan klubbarna i så fall kan ske redan i juni månad.

Utöver att ha varit en startspelare för Everton och stått för en fin säsong överlag så har Branthwaite även figurerat i det engelska landslaget. Men till EM kommer han inte att åka med, detta till följd av en skada som hämmat honom. Det gör att United nu obehindrat kommer kunna kontakta spelare, klubb och agent gällande en potentiell övergång. Det hade däremot inte varit möjligt om spelaren i fråga hade varit iväg på landslagsuppdrag.

Everton kommer dock inte släppa sin guldklimp billigt. Med tanke på vilka summor som mittbackar de senaste åren har sålts för, såsom Harry Maguire till United, Wesley Fofana till Chelsea och Josko Gvardiol till Manchester City (samtliga närmare miljarden), så finns all anledning att tro att Everton kommer vara hårda i en förhandling, Något som vägs in, utöver Branthwaites medborgarskap, är också att han är vänsterfotad.

Sådant har å ena sidan en förmåga att trissa upp priset, å andra sidan finns Lisandro Martinez redan i Uniteds trupp… Och vidare ska tränarfrågan tas itu med.

Något säger mig att den här transfersagan antingen kommer dra ut på tiden eller rinna ut i sanden.

Res med oss till Manchester!