Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United i landslagen
Fernandes sänkte Bayındır / McTominay i blytung förlust / Martínez i seger

Landslagskollen denna sena söndag samlar upp helgens insatser från Uniteds representanter. Bruno Fernandes står i centrum både här och i Portugals lag, även om en viss Ronaldo också gör väsen av sig.

Scott McTominay i sin tur fick se sig besegrad av Ungern i den allra sista övertidsminuten. ‘Blytungt för Skottland som åter igen åker ur i gruppspelet i ett mästerskap. 

Fernandes sänkte Bayındır

Portugal började EM-turneringen lite på sparlåga mot en starkt Tjeckien men lyckades ändå vinna med 2-1 som vi rapporterade om i fredags. Igår mötte laget ett Turkiet som började piggt i första omgången. Portugal gjorde dock processen ganska kort med turkarna och Bruno Fernandes fick sätta sitt första mål i turneringen. Diogo Dalot förblev på bänken igår då förbundskapten Martínez valde en lite annan uppställning och startade med Palhinha.

Efter Bernardo Silvas ledningsmål fortsatte Portugal att spela ut. Det var dock ett riktigt ödesdigert självmål som utökade ledningen för Portugal. Joao Cancelo la en misslyckad framspelning till Ronaldo som surnade till men rätt som det var låg bollen i mål. Turkiets försvarare Akaydin rullade bakåt i ett läge när Altay Bayındır var allt annat än redo. Sanningen är dessvärre att Bayındır inte gjorde något särskilt bra intryck i situationen heller.

Sedan fick Bruno Fernandes kliva in i målprotokollet när han satte spikan i kistan genom att enkelt rulla bollen i mål efter en osjälvisk assist av Ronaldo. Fernandes och Dalot klara för åttondelsfinal alltså.

Portugal ser verkligen bra ut när de får igång sina offensiva pjäser och även defensivt är de stabila med Pepe som anförare. Dock kan de bli gnälliga när de får tufft motstånd och det återstår att se hur långt laget räcker i turneringen när slutspelet startar.

Efterspelet handlade också en hel del om att en liten pojke stormade planen och fick sig en selfie med Cristiano Ronaldo som villigt ställd upp på bild. När fler ville göra samma sak senare tröttnade dock Ronaldo och såg allt annat än glad ut. Den store stjärnan är ännu mållös i turneringen.

McTominay i blytung förlust

Skottland och Ungern var båda piskade att vinna i kvällens möte för att ha en chans att gå vidare som trea i gruppen. Matchen var länge tråkigt och händelsefattig trots detta faktum. Sista delen av andra halvlek inklusive en lång övertid (efter otäck skada på ungraren Varga) blev det riktigt Hawaii-fotboll där båda lagen försökte avgöra.

Skottland hade några fina lägen med ett par minuter kvar men istället lyckades Ungern sätta dit segermålet på kontring i minut 100, vilket är rekord för sent avgörande i EM under ordinarie tid. Tungt, tungt, tungt för McTominay och Skottland som inte lyckas ta sig vidare i ett mästerskap denna gång heller trots bra kvalspel. Tillståndet för ungraren Varga som fick bäras ut på bår efter att ha blivit rejält knockad är i skrivande stund oklart.

Martínez i seger

Lisandro Martínez spelade hela matchen när Argentina inledde med seger i Copa America. Resultatet skrevs till 2-0 efter att Messi varit inblandad i båda målen utan att själv göra något. Julián Álvarez och Lautaro Martínez målskyttar. Kanada som stod emot ganska bra var sura över att Argentina kom sent ut till andra halvlek och menar att de borde fått böter för det tilltaget.

Alejandro Garnacho fick dock ingen speltid i öppningsmatchen. I nästa match på onsdag väntar Chile.

Res med oss till Manchester!