Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Ett år till för Tom Heaton

Manchester Uniteds tredjemålvakt Tom Heaton har skrivit på för ytterligare en säsong i klubben. Detta bekräftar United på tisdagen.

Ursprungligen en Manchester United-produkt nådde Heaton som bäst avbytarbänken i a-laget, innan han 2010 lämnade klubben för Cardiff City. Efter svängar i Bristol City, Burnley och Aston Villa återvände målvakten till Manchester United inför säsongen 2021/22. I december 2021 fick Heaton slutligen a-lagsdebutera i United, mer än 20 år efter hans första match i klubbens juniorlag.

Heaton vaktade målet i två matcher säsongen 2022/23. Efter värvningarna av André Onana och Altay Bayindir sommaren 2023 har Heaton varit tredjemålvakt i United. Den gångna säsongen fick han ingen speltid, men han var oanvänd avbytare vid 13 tillfällen.

Nu 38 år gammal spenderar Heaton sommaren i Tyskland med det engelska landslaget. Han är förvisso inte med i EM-truppen men han hjälper till som träningsmålvakt. Det vittnar om Heatons karaktär och ger en bra förklaring till varför United gärna behåller honom i klubben.

“Jag är jätteglad att förlänga min tid i min pojkklubb,” säger Heaton till Uniteds klubbmedia.

“Jag känner mig fortfarande i bra form och jag är redo att göra vad än truppen behöver under säsongen framför oss.

“I tillägg till spelet på planen lär jag mig så mycket utanför den, inför mina nästa steg, vad de än må vara. Men först och främst vill jag pusha truppen för att bygga på våra framgångar från förra säsongen.”

Res med oss till Manchester!