Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Rooney missar Chelsea

På fredagens presskonferens tvingades David Moyes meddela att Wayne Rooney inte blir spelklar till söndagens möte med Chelsea. Även Robin van Persie missar, som väntat, matchen på söndag medan övriga skadade spelare närmar sig comeback men sannolikt missar söndagens match. I andra nyheter har Moyes blivit bötfälld av FA.

“[Rooney] tränar. Han är på gräsmattan, springer lite och ser ganska bra ut,” berättade Moyes på fredagens presskonferens. “Han har haft ledigt, gjort mycket förstärkningsarbete runt sin ljumske och förhoppningsvis trvides han med några dagar i solen också. Förhoppningsvis kommer han att tjäna på det, men inte för den här matchen.

“Jag vill inte sätta ett datum på det i nuläget, då jag inte vill säga att han kommer att vara spelklar till en viss match och sedan upptäcka att han inte är det. Men vi måste ta det steg för steg. Jag har tittat när han sprang idag, han ser bra ut och är i riktigt bra form.

“Han har tagit vara på sig själv och har arbetat med en av våra fystränare, som reste med honom. Överlag är vi nöjd och hoppas bara att vi kan få tillbaka honom så snabbt vi kan. Han är en viktig spelare.”

Även Robin van Persie missar söndagens match. Den holländska anfallarens frånvaro har blivit längre än väntat och prognosen just nu är att han ska börja träna i nästa vecka:

“Jag hoppas att Robin har en bra chans att träna i början på nästa vecka. Så om jag kan få tillbaka honom på gräset och tillbaka med oss så kommer det att vara ett lyft för oss alla. Han är en väldigt viktig spelare och en spelare som vi har saknat. Men han börjar närma sig nu och de flesta börjar komma närmare att vara spelklara. Så låt oss hoppas att det inte är för länge tills vi får tillbaka dem.”

I en intervju med MUTV, på fredagskvällen, talade Moyes lite mer om skadeläget och han diskuterade framför allt Marouane Fellaini:

“Jag tror att vi hade nio spelare borta [mot Swansea].

“Fellaini kommer att få ta bort gipset från sin hand på måndag. Jag har hört en eller två människor säga att det bara var en handledsskada, men det var en allvarlig handledsskada som behövde en större operation. Det var illa. Det kunde ha varit för resten av hans liv så vi var tvungna att säkerställa att han fick rätt på sin handled. Han har kunnat göra massor av löpträning och massor av träning men ingenting med en fotboll. Förhoppningsvis får vi tillbaka Felli nästa vecka.

“Jonny Evans har haft problem med sin rygg och Phil Jones har haft problem med sitt knä. Han börjar närma sig att vara tillgänglig. Youngs skada var från duellen mot Tottenham som vi ville ha en straff för. Men det börjar se ut som att han också kan vara tillgänglig och redo. Vi börjar få tillbaka några människor.”

Moyes bötfälld av FA

På tal om den uteblivna straffen mot Tottenham så uttryckte sig Moyes inte speciellt diplomatiskt om domarinsatsen i den matchen. När detta följdes upp med ännu mindre diplomatiska kommentarer efter förlusten mot Sunderland blev det engelska fotbollsförbundet, FA, lite ledsna i ögat.

FA anklagade Moyes för olämpligt uppträdande. Moyes erkände sig skyldig och på fredagen kom domen: Moyes får böta 8000 pund och blir dessutom varnad för sitt framtida beteende.

“Moyes har erkänt en anklagan från FA om olämpligt uppträdande om att hans kommentarer som följde efter matchen för hans lag i Sunderland på tisdagen den 7 januari 20014 utgör olämpligt uppträdande då de ifrågasatte integriteten hos de domare som valdes ut till den matchen och/eller har valts ut till Manchester Uniteds matcher generellt, och/eller antytt att sådana domare motiveras av jäv; och/eller har satt spelet i dålig dager, i överträdelse mot FA:s regel E3(1),” skrev FA i en väldigt lång mening.

Moyes: Jag tittade på fotboll, inte på spelare

I veckan har Moyes sett på fotbollsmatcher i både Frankrike och Italien. Detta föranledde rykten om att han scoutade spelare. Moyes förnekar emellertid att så var fallet:

“Jag gillar bara att titta på fotboll. Jag gillar att titta på fotboll över hela världen. Jag försöker se så många matcher som möjligt, det är min stil. Jag går inte alltid på matcher för att signera spelare, ibland går jag bara för kunskap och att titta på vad som händer. Så jag har gjort lite kringresande de senaste dagarna.”


Källor: Manutd.com, MUTV, Thefa.com