Matchtr̴d: Manchester United РRoma 3-2

United besegrade Roma med 3-2 i Denver. Genom två mål av Rooney och ett av Mata gick United ifrån till 3-0 i den första halvleken. Roma kunde dock reducera två gånger i den andra.

Cleverley stolt lagkapten

Det var fantastiskt [att vara lagkapten], ett riktigt stolt ögonblick. Jag har varit här sedan jag var elva. Nu, var jag än går kan jag säga att jag har varit kapten för Manchester United. Vid 24 års ålder är det inte så illa.

Publicerat:
2014-07-27,
14.52

Höjdpunkter

Hoppa till Viasatsport.se för höjdpunkter från matchen.

Publicerat:
2014-07-27,
14.41

Will Keane glad att få chansen

Will Keanes karriär började bra och han var uppe och nosade på en plats i Uniteds trupp när han blev långtidsskadad. Nu är han emellertid skadefri igen och han belönades med en plats på Uniteds turné och i gårdagens match mot Roma fick han spela hela andra halvlek.

Det var bra att vara involverad i min första match tillbaka och det var en bra workout överlag. Vi är besvikna med målen vi släppte in i andra halvlek men det var bra att få speltid och jag är säker på att vi kommer att dra nytta av det.

[…]

Turnén har varit en riktigt bra erfarenhet överlag och jag var nöjd att få speltid. Jag känner mig bättre tack vare det för att kliva framåt under andra veckan på turnén. Det har varit bra att arbeta med managern och hela staben och jag vill bara gå framåt nu.

Van Gaal missnöjd trots seger

United vann förvisso mot Roma men trainer-coach Louis van Gaal tycker inte att United spelade bra och menar att United hade problem med de yttre förutsättningarna.

Jag är nöjd att vi vann, men det var ingen bra insats. 54 000 kom för att titta pÃ¥ oss [han har redan förstÃ¥tt innebörden av you’ve only come to see United, red. anm.] men vi kan prestera mycket bättre.

Vi är inte vana med det här varma vädret. Jag tror att vi inte spelade en bra match på grund av höjden på arenan, luften, eftersom alla mina bra passningsspelare misslyckades idag.

Jag sa när VM var här 94 att det inte var smart att spela här mitt på dagen. Amerika har ett bra klimat för sport, men du måste spela fotboll på rätt tid.

När du leder med 3-0 är det enda du behöver göra att behålla hållen och då måste motståndarna springa och springa och springa. Det är väldigt svårt i det här varma vädret att göra det. Men vi glömde bort att göra det och vi släppte själva in Roma i matchen.

Allt var dock inte skräp enligt Van Gaal, som tyckte att straffen som Roma fick var fel.

Några av våra passningar misslyckades, bollen wobblade hela tiden och vi skapade inte så mycket. Men vi gjorde tre fantastiska mål. Passningen från Rooney till Mata var otrolig, trots värmen och höjden. Mata sprang med sin hjärna vid rätt tillfälle.

De gjorde också ett fantastiskt mål, så då var det 3-1. Men straffen var inte rätt. Du kan inte ge en straff när ett skott träffar din hand eller arm från två meter bort.

Citat: Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-27,
00.10

United vann med 3-2

United besegrade Roma med 3-2, efter att ha haft 3-0 i halvtid. United exploderade de sista tio minuterna. Först gjorde Rooney 1-0 framspelad av Mata i den 36:e minuten och tre minuter senare var det Rooney som spelade fram Mata till 2-0. I den sista minuten av första halvlek fälldes Welbeck i straffområdet och Rooney satte straffen i mål.

I den andra halvleken reducerade Pjanic med ett skott från egen planhalva och sedan fick italienarna en straff som Totti satte i mål. Roma kunde dock inte forcera in någon kvittering och Louis van Gaal inkasserade sin andra raka seger som Unitedmanager.