Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtråd: Manchester United – Inter 0-0 [5-3 straffar]

Efter 90 mållösa minuter blev det straffar mellan Manchester United och Inter i International Champions Cup. I straffläggningen var United starkast, Young, Hernandez, Cleverley, Kagawa och Fletcher sparkade alla in sina straffar i mål och då Andreolli missade för Inter räckte det till Unitedseger.

Läs också:

Publicerat:
2014-07-30,
17.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Straffläggningen mot Inter

Hoppa till Viasatsport.se för att se Uniteds straffläggning mot Inter.

Publicerat:
2014-07-30,
16.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mata har roligt

MUTV hade otur när de skulle presentera grafik på Manchester Uniteds startuppställning mot Inter. Åtskilliga spelare blev någon annan, bland annat bytte Juan Mata ansikte med Wayne Rooney. Detta tycker Mata var hysteriskt roligt.

Publicerat:
2014-07-30,
16.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Young gillar vingbacksrollen

Ashley Young som vingback var det nog inte många som förutspådde. Spelaren själv gillar dock sin nya roll i Manchester United.

Det har varit bra att spela i de olika positionerna [Young spelade anfallare mot LA Galaxy, red. anm.]. Jag började till vänster [mot Inter] och slutade på högerkanten. Jag kan spela på båda vingbackspositionerna och om managern kallar på mig för att göra någonting har jag fullt förtroende i mig själv att gå ut och spela bra.

Det är alltid trevlig att få beröm från managern och när han sätter sin tro på dig att du ska gå ut där och prestera vill du betala tillbaka till honom. Och det är exakt vad jag försöker göra varje gång jag tar på mig Unitedtröjan.

Vi är nöjda att få en seger till. Att kliva fram för den första straffen var en bra utmaning och jag var alltid säker på att jag skulle göra mål. Jag har övat på dem och jag visste exakt var jag skulle sätta den.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-30,
16.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Zaha nöjd med sin insats

Jag spelade hyggligt, jag är glad. Det är så mycket press på mig. Varje chans du får måste du ta, det är så många spelare här. Han är en bra manager, han kommer att hjälpa mig att upptäcka vad jag kan göra.

Allt jag har gjort är vad han har bett om. Jag har arbetat hårt, det är vad han har sagt åt mig att göra. Det är ett nytt blad för mig. Förra året gjorde jag framsteg i mitt spel och jag vill bara spela för Manchester United. Förhoppningsvis är det här min chans.

Citat: Skysports.com.

Publicerat:
2014-07-30,
16.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fletcher: Old Traffords fear factor kommer att vara tillbaka

Be afraid, be very afraid var Darren Fletchers meddelande till de engelska klubbarna efter Manchester Uniteds straffseger mot Inter.

Fear factorn kommer att vara tillbaka på Old Trafford nästa säsong, oroa er inte för det.

Citat: Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-07-30,
16.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Shaw förstår Van Gaals kritik

Luke Shaw blev kritiserad för sin fysiska form av Louis van Gaal och vänsterbacken förstår trainer-coachens kritik. Shaw medger dessutom att han inte var beredd på att steget till United skulle vara så stort.

Givetvis har jag sett [Van Gaals kritik] och det är någonting jag helt och hållet håller med om. För att spela i den här formationen måste du vara väldigt fit. Jag är fit, men jag är inte på den höga nivå som han kräver. Jag måste bli bättre fysiskt för att ta mig upp och ner [längs kanten]. Det är någonting jag måste jobba på.

Det var en överraskning. Jag kom inte till United och tänkte att det skulle vara mycket tuffare. Det är något jag tror att jag gjorde ett misstag om. Jag trodde att det bara skulle vara detsamma, men det är den största klubben i världen och det är världsklasspelare på träning. Det är något som kommer att driva mig framåt och något jag ser fram emot att göra.

[…]

Men jag kom in och spelade 45 minuter. Jag lände mig fantastisk. Jag kunde ha spelat 45 minuter till, så det visar att det finns framsteg där efter förra matchen. Fokuset nu är att bli starkare och starkare och vara i toppform när säsongen startar.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-07-30,
05.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal mycket nöjd efter segern

Louis van Gaal var mycket nöjd med Uniteds insats mot Inter.

Jag är väldigt nöjd. Jag tycker att vi spelade vår klart bästa match i sekvensen av tre. De hade bara ett skott på vårt mål och det var en gåva från domaren. Men jag tycker att vi också skapade sex eller sju chanser, så då är det sju mot ett.

Jag var väldigt nöjd med vårt bollinnehav, det var mycket bättre än i de tidigare matcherna. Jag tycker också att positionerna täcktes bättre. Så ikväll var jag väldigt nöjd med prestationen från mina spelare, både i första och i andra halvlek.

Om straffar
Vi tränade på straffar igår, och också på sekvensen. Det är därför De Gea var vår målvakt i andra halvlek, eftersom han är bäst av de fyra på straffar. Fletcher träffade stolpen på träning så det är också lite tur, men vi förtjänade segern.

Om försvarsspel och behov av att värva försvarare
Den första matchen var noll mål. Den andra matchen var ett fantastiskt mål av Pjanic, ett misstag från målvakten, och en straff som domaren gav bort. Och idag igen var det noll mål.

Så vi gör det väldigt bra. Men vi tittar efter försvarare, eftersom många av försvararna har lämnat. Vi måste ersätta dem, men jag gillar också Michael Keane och Tyler Blackett.

Om Kagawa
Jag känner honom från Borussia Dortmund och han spelade i nummer 10-positionen. Jag ville prova honom som nummer 6 eller i nummer 8-positionen i vårt system i de två första matcherna. Och jag gav honom sedan också en chans som nummer 10, eftersom han ville spela i den positionen. Han gjorde det mycket bättre än i de två matcherna innan.

Om Shaw
Luke jobbar väldigt hårt och han hade tur, då jag normalt skulle ha spelat vår vän Reece James, men han var lite skadad. Och så frågade jag [Shaw] trots en väldigt hård träningssession den här morgonen och jag tycker att han gjorde det väldigt bra.

Om Zaha
Jag var väldigt nöjd med Wilfrieds prestation, men vi måste vänta och se. Han har massor av konkurrens med de andra anfallarna.

Citat: Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-30,
03.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United vann på straffar

Det blev mållöst mellan United och Inter, efter en småtrevlig match där det faktiskt visades en del känslor. United hade de bästa chanserna, bland annat genom Jones och Nani. De Gea gjorde en bra räddning på en frispark.

Eftersom det blev mållöst blev det straffar och där var United starkast – man satte sina fem straffar, medan Andreolli missade för Inter.

Därmed har United en bra möjlighet att boka in en finalplats i International Champions Cup, men det krävs förmodligen att man tar poäng mot Real Madrid.

Publicerat:
2014-07-30,
00.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Photoshopavdelningen har jobbat idag också

[Twitter]

Publicerat:
2014-07-30,
00.29
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs och Zanetti

[Twitter]

Publicerat:
2014-07-30,
00.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Vidic startar

[Twitter]

Publicerat:
2014-07-30,
00.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Manchester Uniteds lag

Uniteds startelva innehåller inga större överraskningar.

Lindegaard; Smalling, Jones, Evans; Valencia, Fletcher, Herrera, Young; Mata; Rooney, Welbeck

Darren Fletcher bär kaptensbindeln i United.

På avbytarbänken saknas några spelare den här gången, då Amos, Will Keane, Shaw och Johnstone inte är tillgängliga för spel.

Matchinformation

Manchester United 0
Internazionale 0
United vann 5-3 på straffar.
Turnering: Träningsmatch (International Champions Cup)
Tid: Onsdagen den 30 juli 2014, 01.30
Plats: Jack Kent Cooke Stadium, Landover, Maryland
Publik: 61 238
Domare:

Matchhändelser

16ANTONIO VALENCIA
88MARCO ANDREOLLI

Manchester United

Lindegaard
Jones, Smalling, Evans
Valencia, Fletcher, Herrera, Young
Mata
Rooney, Welbeck

De Gea för Lindegaard (46)
M Keane för Smalling (46)
Blackett för Jones (46)
Shaw för Valencia (46)
Cleverley för Herrera (46)
Kagawa för Mata (46)
Zaha för Welbeck (46)
Nani för Rooney (46)
Hernandez för Nani (77)

Avbytare: Amos, Johnstone, James, Lingard, W Keane

Internazionale

Handanovic
Ranocchia, Vidic, Juan Jesus
D’Ambrosio, Jonathan, Kuzmanovic, Krhin, Dodo
Botta, Icardi

M’Vila för Krhin (46)
Carrizo för Handanovic (63)
Laxalt för Dodo (63)
Nagatomo för Kuzmanovic (63)
Taider för Botta (63)
Andreolli för Vidic (72)

Avbytare:

Straffläggningen

UNITEDINTER
YOUNG 1-0
1-1 Guarin
HERNANDEZ 2-1
2-2 M’Vila
CLEVERLEY 3-2
3-3 Taider
KAGAWA 4-3
4-3 Andreolli
FLETCHER 5-3