Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Memphis Depay presenterad som Unitedspelare

Embed from Getty Images

Så har då Manchester United formellt presenterat Memphis Depay som en Manchester United-spelare. Memphis har skrivit på ett fyraårskontrakt med en option på ytterligare ett år.

Memphis Depay

Namn: Memphis Depay.
Född: Den 13 februari 1994, i Moordrecht, Nederländerna.
Längd/vikt: 176 cm/78 kg.
Position: Ytterforward.
Till United: Den 12 juni 2015 från PSV, för 31 miljoner pund.
Karriär: PSV (2011-2015, 124 matcher/50 mål),Manchester United (2015-,).
Landskamper/mål: 16/3 (Nederländerna).
Titlar: Nederländska ligan (2015), nederländska cupen (2012), nederländska supercupen (2012), U17-EM (2011).

Övergången annonserades redan den 7 maj och den 18 maj meddelades att Memphis hade klarat den obligatoriska läkarundersökningen. Övergången kunde dock inte kompletteras förrän transferfönstret öppnade, vilket nu har skett.

Memphis, som lämnar PSV, kommer till United som holländsk mästare och skytteligavinnare i Eredivisie. Totalt gjorde han 124 matcher och 50 mål för PSV. Övergångssumman är enligt BBC 31 miljoner pund.

Memphis är 21 år gammal och har gjort 16 landskamper för Holland. I förra veckan gjorde han sitt tredje landslagsmål, när Holland förlorade mot USA. Den som vill se Memphis i aktion har chansen att göra det redan ikväll, då det är annonserat att han, liksom Robin van Persie och Daley Blind, kommer att starta i EM-kvalmatchen mot Lettland.

Memphis Depay:

Det här är en dröm som blir sann för mig. Att spela för den största klubben i världen och också få chansen att arbeta med någon som jag tror är den bästa managern i världen, Louis van Gaal. Jag har stor tro på min förmåga och jag arbetar hår för att sträva mot att uppnå mina drömmar.

Jag har varit i PSV Eindhoven sedan jag var tolv år gammal och jag skulle vilja tacka dem för allt. Det var en fantastisk upplevelse när vi vann ligan och jag var så glad att vara en del av det. Det här är nu ett nytt kapitel i mitt liv och ett som jag ser fram emot.

Louis van Gaal:

Jag känner Memphis bra från vår tid då vi arbetade tillsammans i det holländska landslaget. Han är en ung mångsidig spelare som har förmågan att spela på ett antal olika positioner.

Det kommer att ta tid för Memphis att bli van med rytmen i Premier League men jag har inga tvivel på att han har potentialen att bli en fantastisk fotbollsspelare för den här klubben och han är i den rätta klubben för att fortsätta det goda arbete som han har gjort hittills.

Embed from Getty Images

Välkommen, Memphis Depay!


Källa: Manutd.com