Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

United bekräftar förstaårsjuniorer

I väntan på att Zlatan Ibrahimovic ska kunna annonseras som Manchester United-spelare har klubben bekräftat åtta förstaårsjuniorer. Det är inga oväntade namn som presenteras. Spelarna här är födda mellan 1 september 1999 och 31 augusti 2000.

Den mest kända spelaren är förstås Angel Gomes, som redan är etablerad i juniorlaget. Den gångna säsongen gjorde Gomes, som spelar offensiv mittfältare, tre mål på 18 matcher (tio från start) i juniorlaget. Detta är extra anmärkningsvärt med tanke på att Gomes är född den 31 augusti 2000, hade han varit en enda dag yngre hade han alltså varit förstaårsjunior först nästa år.

Också med erfarenhet av att göra mål i juniorlaget har vi Aidan Barlow (mittfältare) och George Tanner (offensiv mittfältare). Tanner har representerat Englands U17-landslag. Försvararna Jake Barratt och Harry Spratt har också spelat för juniorlaget. Den italienska försvararen Luca Ercolani fick ingen speltid men har varit med i matchtruppen.

Försvararen Max Dunne är den enda Manchesterfödda spelaren i gruppen (Barlow är från Salford). Han har ännu inte debuterat i juniorlaget.

Till sist har vi irländaren Lee O’Connor, som är lagkapten för Irlands ungdomslandslag. O’Connor spelar helst mittfältare men kan också användas som ytterback.

Värt att notera är att juniorlaget benämns som ”Tommy Martins lag”. Det kan ses som en indikation på att Martin kommer att vara Uniteds juniortränare den kommande säsongen. Martin ledde juniorlaget under säsongsavslutningen, sedan Paul McGuinness lämnat klubben. Hittills har vi inte fått någon officiell information om vem som ska leda juniorerna den kommande säsongen.

Notabelt är att varken Tahith Chong eller Nishan Burkart, som båda har rapporterats vara klara för United, är med i gruppen som bekräftas idag. Det kan handla om att de ännu inte har fått speltillstånd.