Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho får ursäkt; Januzaj vill bort; titeln hamnar i Manchester

Dejan Stefanovic, representant för Slovenien i Fifpro, tyckte nyligen att José Mourinho borde sättas i fängelse för sin behandling av Bastian Schweinsteiger. Det uppskattades inte av LMA, tränarföreningen, som i ett uttalande säger att Stefanovics kommentarer var ”fullständigt olämpliga”. Tränarföreningen säger också att Stefanovic uttalade sig i privat kapacitet, hans åsikt representerar inte Fifpros åsikt.

Vidare säger tränarföreningen att Stefanovic nu har bett om ursäkt och att han hävdar att hans kommentarer har misstolkats.

Mer på BBC.

Förödmjukad Januzaj vill lämna

Sunderland har redan värvat Donald Love och Paddy McNair och Unitedduon kan få sällskap av Adnan Januzaj i klubben nästa säsong. Manchester United vill att Januzaj ska lämna på lån men belgaren uppges vara så besviken på hur han har behandlats i United att han vill lämna permanent.

Januzaj fick ingen plats i José Mourinhos trupp och tränar tills vidare med Uniteds reserver. Rapporter på BBC och Telegraph uppger att Januzaj tycker att han är värd mer respekt och att han känner sig förödmjukad av Mourinhos behandling.

Den unga ytterns attityd har varit ifrågasatt, både i United och när han var på lån i Borussia Dortmund förra säsongen.

O’Connor målskytt för Irland

Manchester Uniteds nya juniorspelare Lee O’Connor gjorde ett av målen (se det nedan, O’Connor har nummer 2) när Irland i tisdags vann med 3-1 i en bortamatch mot Slovenien. Lagen möttes på nytt idag och då blev det 1-1. O’Connor spelade varje minut i båda matcherna.

I OS har Joel Castro Pereira en bra medaljchans. Portugal tog sig till kvartsfinal som gruppvinnare. Pereira får dock nöja sig med att vara reservmålvakt i turneringen.

Ännu en ny sponsor

Manchester United har nu skaffat sig en official football video gaming partner.

Robson dyrare än Pogba

Världen är, som vi vet, relativ. Jämför vi övergångssummor med omsättning visar det sig att övergångssumman som United betalade för Paul Pogba inte är så extrem trots allt. Pogba kostade ungefär 18 procent av Uniteds omsättning, att jämföra med 57 procent när Bryan Robson värvades för 1,5 miljoner pund 1981.

Rio Ferdinand: Ett av Manchesterlagen vinner ligan

Rio Ferdinand tror att det blir Manchesterlagen som slåss om Premier League den här säsongen.