Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Love och McNair till Sunderland samt två nya akademispelare

Efter några dagars spekulerande meddelar Manchester United idag att man kommit överens med Sunderland om en övergång för Paddy McNair och Donald Love. Samtidigt bekräftar United två nya akademispelare i Tahith Chong och Joshua Bohui.

Efter 27 matcher i Uniteds A-lag är det dags för ett nytt kapitel i Paddy McNairs karriär. Nordirländaren, som gjorde en match i sommarens EM-slutspel, har skrivit på ett fyraårskontrakt med Premier League-klubben. Ingen summa är officiell, men Sunderland sägs betala £5M för mittbacken.

Donald Love går även han samma väg som McNair, och även han skriver på ett fyraårskontrakt. Love debuterade under fjolårssäsongen mot just Sunderland men hann bara med två framträdanden för A-laget. Desto mer spel har det blivit i U21 för ytterbacken som även använts som mittback. Summan för Love sägs vara £1M.

Vi önskar båda lycka till i sin nya klubb.

Nya akademispelare

Samtidigt bekräftar United två nya akademispelare. Det handlar, föga oväntat, om Tahith Chong som ryktats till United ett bra tag och han var även med när Uniteds U19-lag kom tvåa i Otten Cup.. Chong blev utsedd till turneringens bästa offensiva spelare och huserar vanligtvis som vänsteryttermittfältare. 16-åringen kommer närmast från Feyenoord och spås en lysande framtid.

Den andra akademispelaren är 17-årige Joshua Bohui som kommer närmast från Brentford. Bohui är en forward vars snabbhet är adelsmärket och han har representerat England på U17-nivå. Bohui var även han med när U19 kom tvåa i Otten Cup.


Källor: www.manutd.com, 2