Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U19 tvåa i Otten Cup

Uniteds U19-lag har under helgen deltagit i Otten Cup som gick av stapeln i Eindhoven. Av totalt åtta lag tog sig United till final där det blev förlust på straffar mot Anderlecht.

Men vi backar bandet lite och United inledde turneringen under fredagen när hemmalaget PSV Eindhoven stod för motståndet. Åtta lag deltar i turneringen där det är 2×30 minuters speltid som gäller. United fick ingen vidare start i sin första match i turneringen någonsin, och i synnerhet inte mittbacken Max Dunne som är ny i detta lag och orsakade ett självmål efter 20 minuters spel när han styrde in ett inspel i eget mål. United kom aldrig, trots ett missat friläge från Dearnley, ifatt hemmalaget som således knep turneringens första vinst.

PSV Eindhoven – Manchester United 1-0 (1-0)
United: Johnstone, Dunne (Boonen), Poole, Warren, Sang (Barlow), Whelan, Chong, Gribbin, Hamilton (Gomes), Dearnley, Kenyon[/fakta]

I lagets andra match ställdes man mot tyska Borussia I den andra halvleken tog Barcelona över matchen, och United åkte på en utvisning (Tyrell Warren) och flera gula kort. Barcelona reducerade förvisso, på straff, med bara minuten kvar men det var för sent och United tog sig till final efter en imponerande insats. Mönchengladbach och där gick det desto bättre för United när Callum Gribbin tidigt satte matchens enda mål på en straffspark.

Manchester United – Borussia Mönchengladbach 1-0 (1-0)
Uniteds mål: Gribbin (9 str)
United: Moutha-Sebtaoui, Hamilton, Poole, Warren, Sang, Kenyon, Whelan, Chong, Dearnley, Gomes, Gribbin

Det skulle sedan avgöras i den sista gruppspelsmatchen, där United ställdes mot mexikanska Chivas. Det blev delad pott och United tog sig vidare som grupptvåa. Matchen slutade 1-1, efter att Chivas tagit ledningen i matchen men Aiden Barlow kvitterade för United med åtta minuter kvar.

Manchester United – Chivas Guadalajara 1-1 (0-1)
Uniteds mål: Barlow (52)
United: Moutha-Sebtaoui, Hamilton, Tanner, Bohui, Warren, Whelan, Boonen, Gomes, Barlow, Gribbin, Poole

United ställdes således mot gruppettan i Grupp A vilket, efter målskillnad, blev Barcelona. United tog tag i taktpinnen tämligen omgående och Callum Gribbin hann träffa ribban med en frispark innan Zac Dearnley satte 1-0 efter en kvart. Callum Gribbin gjorde sedan sitt andra mål i turneringen och fick revansch för frisparken tidigare när han passerade flera Barcelonaförsvarare och läckert satte 2-0.

I den andra halvleken tog Barcelona över matchen, och United åkte på en utvisning (Tyrell Warren) och flera gula kort. Barcelona reducerade förvisso på straff med bara minuten kvar men det var för sent och United tog sig till final efter en imponerande insats.

I finalen väntade belgiska Anderlecht, som slog ut hemmalaget PSV i semifinalen. Trots att United spelade med en man mer i en halvlek lyckades man inte spräcka målnollan och matchen slutade 0-0 efter 60 minuter. Matchen avgjordes därför på straffsparkar och det blev stor dramatik men belgarna lyckades vinna med 8-7 efter att Uniteds målvakt Moutha-Sebtaoui missade den avgörande straffen.

En starkt genomförd turnering av United där framför allt Callum Gribbin uppvisat bra form på försäsongen efter en mera sval fjolårssäsong. Gribbin stod för två mål men missade faktiskt sin straff i finalen. En annan som imponerade stort var nye holländaren Tahith Chong som äntligen blivit spelklar, han blev faktiskt utsedd till turneringens bästa offensiva spelare och ser ut att gå en väldigt fin framtid till mötes.


Källor: www.manutd.com , 2