Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Fenerbahce – Manchester United

Embed from Getty Images

Manchester United har rest till Turkiet för match mot Fenerbahce i Europa League. För Uniteds del innebär en seger att en plats i slutspelet i praktiken är klar. För Fenerbahce är det nödvändigt med seger om slutspelsdrömmen ska leva vidare.

Inför matchen är United tvåa i gruppen (på sämre inbördes möte än Feyenoord), två poäng före Fenerbahce som är trea. Fenerbahce passerar således United vid en seger medan avståndet mellan lagen är fem poäng ifall United vinner.

Det är avspark på den tidiga tiden imorgon, det vill säga 19.00. Kanal 9 tycker som vanligt att Manchester Uniteds match är den mest intressanta och visar således matchen.

Manchester United

José Mourinho har rest till Turkiet med en stark trupp. Den skadade trion Bailly, Smalling och Valencia saknas förstås men annars är det bara Carrick och Memphis (i båda fallen utan närmare förklaring) som stannar hemma. Aningen märkligt kan jag tycka att varken Zlatan eller Pogba (som är de två utespelare som har fått mest speltid) vilas.

Då vi vet vilka 21 spelare som reste till Turkiet är det aningen enklare att spekulera om startelvan. Mourinho bekräftade också på dagens presskonferens att Darmian kommer att starta.

De Gea i mål är givet, något annat vore idioti då han har rest till Turkiet.

I backlinjen skulle det förvåna om Mourinho gör någon förändring. Därmed får vi Blind och Rojo i mitten, med Darmian och Shaw på kanterna. Mittbacksparet Blind och Rojo har varit sensationellt bra (relativt förväntningarna, vilket betyder att de i faktiska termer har varit okej) med noll insläppta på 180 minuter. Jones och Fosu-Mensah är också med i Turkiet, men känns inte aktuella.

Jag räknar med att Herrera och Pogba startar på mittfältet. Fellaini och Schneiderlin är alternativen.

Offensivt har Mourinho roterat mer men jag tror vi kan förutsätta att Zlatan startar, annars hade svensken rimligen varit kvar i Manchester. Sen känns det ju som en match där Rooney får chansen från start. Mata får säkert sina sedvanliga 70 minuter och så kan jag tänka mig att Martial kompletterar startelvan.

Att Mkhitaryan inte är i närheten av startelvan är en självklarhet. Mitt tips är snarare att han är en av spelarna som ställs utanför matchtruppen.

United skulle må bra av att vinna med 4-0 i en match där skottstatistiken är 4-2 till United. Men det känns som en utopi, då United är tämligen dåliga på bortaplan i Europa.

Möjlig startelva: De Gea; Darmian, Blind, Rojo, Shaw; Herrera, Pogba; Mata, Rooney, Martial; Ibrahimovic

Fenerbahce

Fenerbahce har följt upp förlusten mot United med två segrar och 6-0 i målskillnad i ligan. Efter en svag start på säsongen börjar det hela ordna upp sig för turkarna, de har nu fem segrar och bara en förlust (den mot United) på de nio senaste.

Det blev fyra insläppta och ett bedrövligt försvarsspel mot United. Men managern Advocaat tycks ha gillat vad han såg, för han har kört med samma backlinje som då i matcherna efter United. Det torde betyda samma defensiva uppställning även imorgon. Viktigt att Uniteds anfallare aktar sig för Skrtels fula tacklingar.

De defensiva mittfältarna Souza och Topal har också fortsatt efter i startelvan efter matchen mot United. I ligan har de kört en offensivare uppställning men imorgon gissar jag att de går tillbaka till ett system med tre mittfältare. Det betyder att Neustädter kommer in.

Embed from Getty Images

Det sägs att Van Persie är tveksam till spel imorgon, men jag räknar med att han kommer till spel. Målet mot United följdes upp med två mål mot Karabükspor i helgen. Lens saknades mot United men har startat i de två senaste ligamatcherna och torde få förnyat förtroende. Sen slog till med två assists i helgen och tar nog den sista platsen.

Möjlig startelva: Demirel; Özbayrakli, Kjaer, Skrtel, Kaldirim; Topal, Neustädter, Souza; Lens, Van Persie, Sen

Historik

United har spelat mot Fenerbahce två gånger i Turkiet. Första gången var hösten 1996, då Beckham och Cantona gjorde målen i en 2-0-seger. Andra gången var 2004, då United redan var klara för slutspel i Champions League. Sir Alex Ferguson skickade ett reservlag med spelare som Fortune, Miller, Djemba-Djemba, Bellion, Richardson och Cristiano Ronaldo i startelvan. Det var otillräckligt, målvakten Tim Howard släppte in tre bollar och United kontrade inte med ett enda.

Senaste mötet var, som bekant, för två veckor sedan. Mourinho satte Zlatan på bänken och belönades med fyra mål.

Matchfakta

Fenerbahce
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Uefa Europa League, gruppspel, 4:6
Tid: Torsdagen den 3 november 2016, 19.00
Plats: Sükrü Saracoglu, Istanbul
Domare: Milorad Mazic [Serbien]
• assisterande: Ristic, Djurdjevic
• målområde: Grujic, Djokic
• fjärde: Petrovic
Teve: Kanal 9, Dplay

Manchester United

Skador: Bailly (knä, jul)
Smalling (muskel, inget datum)
Valencia (arm, mitten december)
Stannar hemma: Carrick (oklar status)
Memphis (oklar status)
Avstängda:
Position: 8:e | 4-3-3 | 13-12 | 15
Bästa målskytt: Ibrahimovic (4)
Position, bästa målskytt och disciplin avser inhemska ligan.
FORM
O2/10StokeHPL1-1
O17/10LiverpoolBPL0-0
V20/10FenerbahceHEL4-1
F23/10CheseaBPL0-4
V26/10Manchester cityHLC1-0
O29/10BurnleyHPL0-0

Fenerbahce

Skador: Tufan (skadad, december/januari)
Tveksamma: Van der Wiel (armbåge)
Van Persie (skadad)
Avstängda:
Position: 5:e | 4-3-2 | 18-9 | 15
Bästa målskytt: Emenike, Van Persie (3)
Position, bästa målskytt och disciplin avser inhemska ligan.
FORM
V29/9FeyenoordHEL1-0
O2/10OsmanlisporBligan1-1
O16/10AlanyasporHligan1-1
F20/10Manchester UnitedBEL1-4
V24/10KonyasporBligan1-0
V30/10KarabüksporHligan5-0

United mot Fenerbahce

Totalt: 53-0-212-7
Borta: 21-0-12-3
SENASTE MÖTENA
F1996-10-30HCL0-1
V2004-09-28HCL6-2
F2004-12-08BCL0-3
V2016-10-20HEL4-1

United mot Turkiet

Totalt: 158-3-425-12
Borta: 73-2-2

Fenerbahce mot England

Totalt: 184-3-1113-35
Hemma: 83-1-4

Domare: Milorad Mazic

M
EL 2016/17:00000
EL 2015/16:16001
EL totalt (kval exkluderat):1694139
Data primärt via Muss.se, Uefa.com, Soccerway.com, Stretfordend.co.uk, Transfermarkt.de.