Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Truppen till Turkiet; Swanseamatchen på teve; Mourinhos alternativ

Manchester United har idag rest till Turkiet inför morgondagens Europa League-match mot Fenerbahce. José Mourinho tar med sig 21 spelare till matchen. Det vi framför allt noterar är att Phil Jones är tillbaka i truppen efter skadefrånvaro. Får han speltid blir det i så fall säsongsdebut.

Även Henrikh Mkhitaryan får följa med till Turkiet. Får han speltid är det ett bevis på att han existerar. Men Mourinho har fortfarande möjligheten att ställa över Mkhitaryan, då två utespelare och en målvakt ska petas innan matchtruppen presenteras.

Anthony Martial är tillbaka i truppen efter att utan förklaring (möjligen skadad) ha missat de två senaste matcherna. Även Timothy Fosu-Mensah är med i truppen.

De fem spelarna som saknas är Eric Bailly, Antonio Valencia, Chris Smalling, Michael Carrick och Memphis Depay. Bailly och Valencia är långtidsskadade medan Smalling har missat de senaste matcherna på grund av skada, så deras frånvaro är inte anmärkningsvärd.

Varför  Memphis Depay inte följer med är i skrivande stund oklart, men i mitt tycka skulle det ha varit rimligare att ge honom 90 minuter imorgon än tio minuter i söndags. Tror Mourinho på Memphis måste holländaren spela i en sån här match, tror Mourinho inte på honom ska han inte spela mot Burnley.

Michael Carricks frånvaro har inte förklarats, men det spekuleras i att han är skadad.

Kopplingen till att Schweinsteiger är tillbaka i träning är emellertid utan grund. Både Schweinsteiger och Carrick tränade i måndags.

Mourinho, och en ännu inte namngiven spelare, håller presskonferens 17.00 idag. Presskonferensen kan ses på MUTV och Viaplay.

Swanseamatchen på teve

Då Uniteds bortamatch mot Swansea inte visas på teve i England trodde vi att det skulle innebära att matchen heller inte fick sändas i England. Matchen är emellertid inlagd i Viasats tablå och enligt Viaplays kundservice beror detta på att matchen inte har samma avsparkstid som någon annan match,

Positiva nyheter!

Däremot ser det fortfarande ut som att hemmamatchen mot West Ham inte kommer att visas på teve i Sverige.

Om Mourinho och FA

Engelsk media har nu kommit fram till att José Mourinho kommer att bli avstängd en match ifall han accepterar FA:s anklagan om olämpligt uppträdande under matchen mot Burnley. Det ska i så fall handla om en sidlinjeavstängning, vilket betyder att han får sitta på läktaren och har möjlighet att kommunicera med ledarna.

Skulle Mourinho inte acceptera anklagan riskerar han en längre avstängning.

Enligt Telegraph är det troligt att Mourinho avtjänar sin avstängning mot Swansea ifall han accepterar anklagan. Det borde i så fall göra det alternativet attraktivare, då han i annat fall kommer att vara avstängd i matchen mot Arsenal (jag förutsätter att han inte har någon realistisk chans att slippa avstängning, det är så de här sakerna brukar fungera).

Mourinho har en annan FA-anklagan hängande över sig (kommentarer om domaren inför matchen mot Liverpool). Där fanns inget preciserat straff i anklagan, varvid ärendet måste hanteras av en FA-panel.

Enligt Telegraph förväntas FA hantera anklagan för Liverpoolmatchen antingen idag eller imorgon. United har inte kommenterat det hela och kommer heller inte att göra så förrän ärendet är avslutat.