Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Nöjd med prestationerna, inte resultaten

José Mourinho och Matteo Darmian har idag hållit presskonferens inför Manchester Uniteds bortamatch mot Fenerbahce imorgon.

Dessutom några ord från Fenerbahces manager Dick Advocaat.

Advocaat säger att du har svårt att att hitta rätt uppställning:Jag vill inte kommentera andra managers åsikter. Även när det är en person som jag respekterar och beundrar. Det är en principsak.

Vad är din reaktion på det som hände med Clattenburg i lördags? ”Nej. Ingen reaktion.

Har ni löst problemet ni hade i Holland? ”Problemet vi hade i Holland löste vi genom att vinna de två kommande matcherna och sätta oss i en bra position i gruppen. Hade vi inte vunnit hade vi haft problem inför morgondagens match. Vi har sex poäng av sex i hemmamatcherna och är i ett bra läge inför fortsättningen.

Om domare: Frågan stoppas av Uniteds presschef.

Om Phil Jones:Jag minns nästan inte när Phil Jones senast gjorde flera matcher i rad. Jag minns när jag var i Real Madrid och han spelade mot oss. Jag minns inte många gånger efter det när han har varit redo. Han har ett svårt förhållande med skadorna och det har varit en svår period för honom. Han har jobbat hårt för att återhämta sig och har tränat en vecka nu. Vi har förlorat tre försvarare – Valencia, Smalling, Bailly – på en vecka, så läget är svårt. Vi kan inte ge Jones mer tid, vi måste ta ut honom och kanske spela honom.

Om Europa League:Min uppställning ändras för min åsikt ändras. Europa League-vinnaren får en Champions League-plats. Det är ett annat sätt att kvalificera sig för Champions League. De stora klubbarna hör hemma i Champions League, jag ändrar inte det. Det som ändras är att Europa League-vinnaren får en direktplats, därför blir det också ett mål för oss.

Om Fenerbahce:Jag tycker inte att Fenerbahce gjorde en dålig match. I mer än en halvtimme gjorde Fenerbahce en solid match och det var svårt för oss. I slutet på första halvlek hade vi ett läge där vi gjorde ett par snabba mål och sedan är det en annan match. Det är ingen överraskning att Fenerbahce vinner igen.” Mourinho passar sedan på att berömma Fenerbahce och turkisk fotboll.

Är du fortfarande uppspelt över jobbet i United?Givetvis är jag uppspelt. Givetvis är jag inte nöjd över resultaten, det är uppenbart. Jag är nöjd med prestationerna. Ibland vinner du matcherna men känner att den perioden inte kan vara för evigt. Andra gånger har du bra prestationer och att resultaten måste komma. Jag är nöjd med laget. Det värsta är att inte vara nöjd med spelarna och den känslan har jag inte, jag har exakt den motsatta känslan. Efter det dåliga resultatet mot Chelsea reagerade laget på ett otroligt sätt. Antalet skott vi hade i den senaste matchen, som jag tycker är något otroligt, är ett exempel på vad spelarna gör.

Om Valencia:Det är en dålig skada. En viktig fraktur i armen. En viktig operation också. Han blir borta ett tag. Det bra är att även när Antonio spelade och spelade bra så förberedde vi Darmian och Darmian gjorde matcher. Han spelade mot Feyenoord, Zorya och Fenerbahce. Han hade tid att utveckla sig. När vi behövde spela Darmian i Premier League var han redo och spelade väldigt bra. Vi litar helt på honom. Han är redo att spela imorgon och fortsätta det goda arbete våra högerbackar gör.

Här noterar vi förstås att Darmian inte alls spelade i matchen mot Zorya, han var inte ens med i truppen. Inför matchen mot Burnley hade han bara gjort två matcher, knappast tal om regelbunden speltid.

Annars är det trist att Mourinho till synes har gett upp Timothy Fosu-Mensah.

Om Schweinsteiger: ”Schweinsteiger är tillbaka. Vi fattade det beslutet i torsdags. Han fick reda på det i fredags. Han var tillbaka med laget i måndags. Det beror på att vi är i en fas på säsongen där vi har svårt att träna med hela laget samtidigt. För tillfället har spelarna som spelade match en separat träning. Det blir 13-14 i gruppen och ibland färre. Många gånger går vi till akademin för att ta upp några ungdomar för att ge gruppen ett bättre antal. På fredag kommer de som spelade imorgon inte träna med gruppen.

Vi tittade på Bastian och hur han tränade professionellt varje dag. Det är ett mänskligt beslut, ett professionellt beslut. Han kommer att vara mycket bättre förberedd om hans beslut är att lämna klubben. Om han stannar med oss blir han ett alternativ till. För tillfället har vi inget problem på mittfältet. Får vi problem på mittfältet har vi ett alternativ till. Det kan vara bra för gruppen, bra för oss och bra för honom.

Kan du tänka dig att vara manager i Turkiet i framtiden?Nu är jag i klubben där jag vill vara och jag vill åtminstone stanna kontraktet ut. Efter det, vem vet. Jag är fortfarande ung. Jag älskar passion för sporten och i Turkiet finns det stor passion för sporten, så varför inte.

Darmian: Jag måste kämpa för min position

Förväntningar på morgondagens match:Imorgon räknar vi med en svår match. Fenerbahce är ett bra lag med många bra spelare. Imorgon blir det kamp men vi är här för att vinna.

Är du redo?Jag har arbetat hårt under första delen av säsongen och måste vara redo när jag får en chans. Jag är ledsen för Valencia och hoppas att han kommer tillbaka snart.

Är det en chans att rädda Unitedkarriären? ”Nej. Jag har redan sagt att även när jag var utanför laget jobbade jag hårt för att förbättra mig själv. När jag får en chans måste jag ta den chansen, vara redo och hjälpa laget att vinna.

Har du varit besviken på utebliven speltid?Nej, för i Manchester United vet jag att det alltid finns toppspelare. Varje dag måste jag kämpa för min position.

Advocaat: Mourinho är ingen magiker

Fenerbahces manager Dick Advocaat menar att Unitedsupportrarna inte har någon anledning att oroa sig. Mourinho kommer att lyckas.

Den här mannen har bevisat vad han går för i alla länder, med priserna han har vunnit och det är ganska otroligt. Men han är ingen magiker,säger Advocaat enligt Mirror.

Det finns så många bra spelare i United. Men det gör det svårt att hitta den rätta uppställningen.Är det Anthony Martial, Marcus Rashford, Wayne Rooney?

Men det är bara en fråga om tid, han vet det. Jag är säker på att United kommer att slåss om förstaplatsen i Premier League och de kommer att börja vinna matcher. Zlatan Ibrahimovic kommer börja göra mål, för den här mannen vet hur en gör mål. De hade så många chanser i lördags, det är otroligt att de inte gjorde något mål.

Robin van Persie är osäker till spel imorgon. Advocaat ville inte avslöja huruvida han är tillgänglig.