Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Om jag var försvarare skulle jag vara irriterad; säsongen över för Mata

Igår spelade Manchester United 1-1 borta mot Anderlecht i Europa League (läs våra snackisar och våra betyg). På pappret ett bra resultat men omständigheterna var sådana att resultatet lämnade en bitter eftersmak. Kvartsfinalen borde ha varit död och begraven, nu lever den vidare till returen på Old Trafford på torsdag.

José Mourinho väljer ånyo att lägga skulden på Manchester Uniteds anfallare. En undrar dock i vilken utsträckning han rannsakar sig själv. Gårdagens match var långt ifrån den första matchen den här säsongen där United tappade en 1-0-ledning efter ett defensivt byte från managern.

Samtidigt är det nu hög tid att börja ladda för söndagens drabbning mot de blivande engelska mästarna Chelsea. Enligt Mourinho spelar det ingen roll att det är hans gamla klubb som besöker Old Trafford.

Vi får också en dyster skadeuppdatering från Uniteds manager.

Mourinho: Om jag var försvarare skulle jag vara irriterad

Resultatet är positivt,” sa José Mourinho på presskonferensen efter gårdagens match.

Att spela hemma och börja med fördel är ett bra resultat. Men jag tycker att resultatet borde ha varit mycket bättre. Och vi kan bara skylla på oss själva. För vi har en enkel match att spela i andra halvlek och vi spelade inte offensivt med den instinkten. Vi tappar bollen för många gånger, vi tappar våra kontringar på slarviga beslut och slarviga bollkontakter.

Då ger vi dem lägen att kontra. Tack och lov var våra försvarare verkligen med i matchen och de löste de här problemen.

Men om jag var en Manchester United-försvarare skulle jag vara väldigt upprörd på de offensiva spelarna för de måste döda matchen och det gjorde de inte.

Mourinho tycker att Uniteds defensiva spel var bra och där inkluderar han de offensiva spelarna.

Anderlechts manager René Weiler pratade också med media efter matchen.

Lagnyheter inför Chelsea

Mourinho snackade även upp Chelseamatchen igår. Han säger att Eric Bailly och Marcos Rojo måste ge allt och lite till, för United har inga andra mittbackar. Endast om United hamnar i en situation där matcherna är matematiskt oviktiga kommer Bailly och Rojo få chansen att vila.

De skadade mittbackarna Phil Jones och Chris Smalling är ute till mitten av maj, berättade Mourinho. Ännu värre för Juan Mata som är ute till slutet på maj, vilket effektivt betyder att hans säsong är över.

Wayne Rooney och Ashley Young är tillbaka i träning men deras status är inte helt utredd. Mourinho berättade igår också att Antonio Valencia har “vissa problem“, vilket resulterar i att han inte kan spela varje match.

Mourinho om Chelsea

José Mourinho förnekar att matchen mot Chelsea har någon särskild betydelse för honom: “Du säger det där ordet känslor. För mig är det bara en match. En match till. Ingen skillnad för mig, inte alls.

Uniteds manager är dock imponerad av Chelsea, även om han inte kan låta bli att beklaga sig över att de har fått mycket mer vila under säsongen.

Först och främst är vissa grabbar fräscha och andra grabbar är trötta. Det är väldigt viktigt i fotboll.

Men av någon anledning toppar de ligan. Det är inte bara för att de är fräscha. Det är också för att de har individuell kvalitet och de har kollektiv kvalitet. De har en viss spelstil och de håller sig till den väldigt bra.

Inte alla lag försvarar med elva spelare och de försvarar med elva spelare. Inte alla lag är så målinriktade i sina kontringar. De är väldigt målinriktade i sina kontringar och har individuella spelare som kan lösa problem utanför matchens kontext. Så de är ett väldigt starkt lag.

Citat från Mirror.

Conte: Vi är i en bra situation

Chelseas manager Antonio Conte snackade upp söndagens match på en presskonferens idag. Laget har som vanligt en gynnsam skadesituationen, även om någon spelare har något litet problem.

I övrigt säger Conte att det är en massiv match för båda lagen och att Chelsea ställs mot en svår motståndare. Han säger att laget måste vara fokuserade defensivt för att stoppa Zlatan Ibrahimovic.

Conte säger att det är svårt att förbereda sig för hur Manchester United ska stoppa Eden Hazard. Undertecknad antar att Chelsea har hårdtränat filmningar sedan deras senaste match.

Larsson avstängd

Sunderland överklagade Sebastian Larssons utvisning i söndags. Det hade de inget för. FA fastslår att gnällspikens utvisning var korrekt och Larsson är därmed avstängd i tre matcher.

Ett hårt avbräck för Sunderland i händelse av att de behöver klaga på ett domslut.

Zlatan nominerad

Zlatan Ibrahimovic nominerades igår till priset som årets spelare i England. Det var spelarföreningen PFA som igår meddelade nomineringarna för spelarnas eget pris. Förutom Zlatan är Eden Hazard, Harry Kane, N’Golo Kanté, Romelu Lukaku och Alexis Sánchez nominerade.

Kanté och Hazard är favorit att få priset.

PFA passade också på att nominera spelare till priset som årets unga spelare. Ingen Manchester United-spelare nominerades.

Här vill jag traditionsenligt ta tillfället i akt att säga att det är idioti att spelare som Kane och Lukaku är nominerade. Inte för att de är dåliga men för att de är åt helvete för gamla för att kunna kallas unga.

Giggs solomål 18 år

Idag säger vi grattis till Ryan Giggs solomål mot Arsenal 1999. Målet fyller idag 18 år och får därmed gå på krogen i Sverige.