Spelarbetyg: Anderlecht – United 1-1

Embed from Getty Images

United fick trots stort spelövertag matchen igenom endast med sig ett oavgjort resultat från Belgien inför returen på Old Trafford. Matchen slutade 1-1 efter ett sent kvitteringsmål från Anderlecht, dessförinnan hade Henrikh Mkhitaryan gett United ledningen efter att han stött in en retur. Det blir helt enkelt upp till bevis nästa vecka när returen äger rum. Här är våra spelarbetyg från matchen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 6

Kunde inte göra mycket åt det fina nickavslutet, i övrigt var han relativt sysslolös.

Antonio Valencia: 7

Riktigt vass offensivt där han kom runt på högerkanten flera gånger om. Hittade Rashford elegant vid första målet. Defensivt är det desto svajigare, där bland annat hemmamålet kommer från hans kant.

Eric Bailly: 6,5

En solid klippa defensivt, det rådet det inga oklarheter om. Med boll däremot är han desto ojämnare. Hur som helst är det skönt att den Bailly som startade säsongen börjar hitta tillbaks.

Marcos Rojo: 6

En homogen insats av argentinaren där han samlade upp bakom sin vilda mittbackskollega. Hamnade väldigt långt ut åt höger i plan vid kvitteringsmålet. Vill Mourinho jobba så mycket med överflyttningarna eller var det på eget bevåg?

Matteo Darmian: 6,5

Fick bära ett litet hundhuvud i och med kvitteringsmålet, men jag anser inte att det är Darmians markering som gör mål. När Valencia inte sätter press på bollhållaren så fungerar det inte att flytta över backlinjen på det viset. Hur som helst, Darmian stod för en stabil insats utan att på något sätt glänsa. Det gör han sällan.

Michael Carrick: 7

En av Carricks bättre insatser på senare tid. Han styrde det mesta centralt och med sin rutin hade belgarna inte mycket att sätta emot, särskilt i första halvlek.

Paul Pogba: 6,5

Stod för några finfina framspelningar som de offensiva spelarna inte utnyttjade. Var även svårpasserad defensivt tack vare ett fint försvarsspel och sin tunga fysik. På planens sista tredjedel kan man dock kräva mer av fransmannen. Brände framförallt ett riktigt bra läge i slutet och dessutom kladdade alldeles för länge på bollen vid ett par situationer.

Jesse Lingard: 6,5

Utbytt ’63. Bidrar alltid med sin rörlighet och flexibilitet, så även idag. Även om man kan kräva mer av en offensiv United-spelare så river han stora hål i motståndarnas försvar. Får mycket förtroende av Mourinho just nu och det har lyft honom.

Henrikh Mkhitaryan: 6

Utbytt ’90. Inte Mickis dag detta, även om han fick göra matchens första mål. Slarvade alldeles för mycket och hade svårt att få samspelet med Zlatan att fungera. Tack vare att han tryckte in Rashfords retur så når han ett godkänt betyg.

Marcus Rashford: 8

Utbytt ’75. Pigg! Oerhört pigg! Det var längesen vi såg Rashford så här alert och samtidigt lyckas med bollen vid sina fötter. Han var rent av dominant under första halvlek. Detta bidrar nu förhoppningsvis till en liten islossning för vår lille guldklimp.

Zlatan Ibrahimovic: 5

Om han nu vill till Stockholm och Friends Arena får han allt ta och leverera lite vassare på planen. Det var en sån där match där det mesta studsade fel för Ibrahimovic. Ändå nyttig med sin blotta närvaro.

Anthony Martial: 5

Inbytt ’63. Lyckades inte med mycket av det han företog sig. Fastnade gång på gång på Anderlechts högerkant. Mourinho verkar ha tagit Martials självförtroende och låst in det i säkert förvar.

Marouane Fellaini: N/A

Inbytt ’75. Så fort han byts in så säger kommentatorerna att Mourinho vill stänga matchen. De har ofta så fel. För det är inte första gången motståndarna gör mål när Fellaini äntrar planen från bänken. Denna gång var han direkt involverad i Anderlechts mål när han stod och sov samtidigt som hans markering nickade in 1-1.

Timothy Fosu-Mensah: N/A

Inbytt ’90. Spelade för kort tid för att betygsättas.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS