Snackisar efter Anderlecht – Manchester United 1-1

Embed from Getty Images

Manchester United och Anderlecht har för första gången spelat oavgjort. United är det klart bättre laget sett över 90 minuter och ”borde” punkterat matchen innan belgarnas sena kvitteringsmål.

För det är ju det som gör att det känns lite surt. På förhand hade jag varit nöjd med ett oavgjort resultat, så länge det inte var 0-0. Men eftersom att Anderlechts kvittering kom med bara fyra minuter kvar, och att det var deras enda skott på mål förtar lite av glädjen.

Å andra sidan; ett okej resultat, inga avstängningar och framförallt inga nya skador med hem till Manchester gör att resan får anses klart som godkänd. Detta skall United spela hem nästa vecka.

Så bra, så länge

Som sagt, 1-1 på bortaplan är inte ett dåligt resultat. I nästa veckas retur måste Anderlecht komma till Old Trafford och göra mål, vilket gör att de inte kan backa hem hela matchen, något som ju blivit standard när sämre lag möter United borta.

Men det kunde ju varit ännu bättre. Utan det sent insläppta målet hade jag nästan vågat säga att det är avgjort, nu finns ändå risken att belgarna kan sätta press och ge en onödigt svår match.

Starten var annars den jag förväntade mig. Anderlecht gick ut hårt, deras stora hopp var att sätta fart och försöka få in ett tidigt mål för att på så sätt få United att öppna sig. Men i den 17 minuten har United ett jätteläge där Zlatan först skarvar ett inlägg som målvakten räddar och Lingard stöter bollen i stolpen på returen, efter det är det Uniteds halvlek rätt igenom och det rättvisa ledningsmålet kom efter 37 minuter av Henrikh Mkhitaryan.

Embed from Getty Images

Andra halvlek hade lite samma mönster, belgarna inledde starkt även i denna, men mattades tidigare än i första. Efter det styr Uniteds centrala mittfält, idag bestående av Carrick och Pogba, tempot i matchen. Pogba blev till och med punktmarkerad under delar av den andra halvleken på grund av sitt sätt att styra matchen, men även då löste dem det genom ett rörelsemönster som kommet direkt ur instruktionsboken.

Dock, som sagts ovan, så skall United punktera den här matchen. Pogba har det bästa läget, bara minuter innan den sena kvitteringen då han i friläge (snett från sidan) skjuter ett skott som Anderlechtmålvakten räddar. Han är bra på det mesta Pogba, men vid avslutssituationer har han fortfarande en del att lära.

Den Rashford vi vill se, nästan

Det märktes att målet mot Sunderland gjorde underverk med självförtroendet hos den engelske supertalangen. Idag var han oerhört företagsam från sin vänsterkant och endast en riktigt bra Rubénräddning hindrar honom från att göra matchens första mål. Men det blev ju mål på returen, så han får ju en assist på sitt namn.

Embed from Getty Images

Matchen igenom löpte han i ljupled, han utmanade när han hade bollen och han gjorde som grädde på moset ett strålande defensivt jobb när han hjälpte Darmian, och sin sista kvart Valencia.

Bytet är jag övertygad kom av två anledningar. Dels ville Mourinho ha in Fellaini med hans huvudspel i det defensiva, men jag tror också att han ville spara Rashford lite inför söndagens match. Kanske borde han plockat ut Zlatan för att spara honom, men den långe svensken är ju en sådan spelare man tydligen aldrig byter ut.

Coachningen

Embed from Getty Images

Den gode Mourinhos coachning idag förtjänar både ris och ros. Att han, trots att det var en viktig bortamatch, lät Herrera vila (och inte spelade Fellaini på hans plats) och fick med sig ett oavgjort resultat var bra. Spanjoren kommer bli viktig på det centrala mittfältet på söndag, att han kommer till den matchen fräsch för att möta Kanté och Matic är bra.

Man kan också se det som positivt att den pigge Rashford fick vila sista kvarten och lämna med en bra känsla är även det positivt. Men, de tre spelare som kom in rosade inte marknaden någon av dem.

Fellaini kommer in för att stänga ner möjligheterna för Anderlecht att göra mål på inlägg. Ändå är det just på ett sådant som kvitteringen kommer, och det är just Fellaini som inte hänger med Dendoncker i hans löpning, istället är det Darmian som får försöka reda upp situationen, men lyckas inte.

Anthony Martial kom in efter knappa timmen – och bidrog med absolut ingenting. Supertalangen har inte en rolig period nu och kom idag inte alls in i matchen.

Och den tredje inhopparen, Fosu-Mensah, spelade bara ett par minuter men kunde mycket väl ha dragit på sig ett rött. Den som tycker att Sebastian Larssons röda i söndags var rätt kommer ha svårt att argumentera för att Fosu-Mensah inte borde fått ett för sin satsning. Det blev dock bara gult, så holländaren finns tillgänglig för en bänkplats (starta gör han ju inte) även i returen


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS