Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: En av de bästa grupperna någonsin; Herrera om att markera Hazard

Manchester Uniteds chanser att ta en topp fyra-plats är fortfarande vid liv. Detta efter en finfin 2-0-seger mot Chelsea på Old Trafford igår (snackisar & spelarbetyg).

Efter Uniteds seger var managern José Mourinho på gott humör medan Chelseas manager Antonio Conte gav ett oroat intryck.

Mourinho: Jag är väldigt nöjd med prestationen

Jag tycker att vi har haft väldigt bra prestationer. Arsenal här, Tottenham här spelade vi väldigt bra,” sa José Mourinho på presskonferensen efter Uniteds seger.

Men idag var det en speciell prestation. För det är också en speciell motståndare, ledaren på sättet de spelar. Jag tycker att vi spelade väldigt bra, en solid prestation. Vi gav dem dubbla problem. Vi gav dem problem när vi hade bollen för vi kontrollerade bra och vi gav dem problem när vi vann bollen. För vi skarpa, snabba och aggressiva i spelvändningarna. Jag är väldigt nöjd med prestationen.

Marcus Rashford gjorde en utmärkt match på topp. Därmed fick Mourinho frågor om det skulle bli svårt att ge Zlatan Ibrahimovic platsen på topp i nästa match.

Jag tror att Rashford är den tredje eller fjärde spelaren med flest minuter på planen.

Detta är långt ifrån sant. Rashford är åtta om vi räknar speltid (nia om vi begränsar oss till ligamatcher). Framför allt är Pogba, Zlatan, De Gea, Herrera, Valencia och eventuellt Rojo långt före alla andra (Rojo har mycket speltid totalt men något mindre om vi enbart räknar ligan).

När alla försökte gissa att en ung spelare skulle ha problem att spela under mig. Han är alltid på planen, han spelar varje match.

Det är mer sant. Bara Pogba och Zlatan har spelat fler matcher än Rashford. Men Pogba och Zlatan spelar nästan uteslutande från start medan Rashford gör nästan lika många inhopp som matcher från start.

[Rashford] var alltid på planen, till vänster, till höger, centralt, med en anfallare, med två anfallare. Så jag tycker att för hans utbildning, för hans taktiska utbildning, för hans taktiska kultur är den här säsongen fenomenal för honom.

Mourinho påpekar att Rashford gör för få mål men “killen spelade väldigt bra“. Något svar på frågan om Zlatan fick vi inte.

Uniteds manager var extra nöjd av två anledningar. Dels för att United behövde segern för att vara med i kampen om topp fyra och dels för att United vann mot ligaledaren.

Jag hade känslan inför den här matchen. Nu är jag helt övertygad om att vi med elva spelare på Stamford Bridge [hade vunnit]. Vi förlorade den matchen för att vi spelade med tio spelare.

Om truppen: Mourinho säger att United inför nästa säsong behöver mer kvalitet och annorlunda kvalitet på vissa positioner. Han hyllar dock dagens trupp och menar att han har ett lag som aldrig ger upp. “Jag har en av de bästa grupperna någonsin.

Kan andra lag kopiera Uniteds taktik mot Chelsea?:Annorlunda lag, annorlunda spelare. Kanske är det svårt för vissa managers att hitta Ander Herrera för att göra jobbet han gjorde idag. Kanske är det svårt för några managers att hitta Matteo Darmian att spela den rollen han hade.” Att kontrollera de två spelarna bakom Diego Costa och deras ytterbackar är nyckeln menar managern.

Mourinho passar också på att, utan förekommande fråga, hylla domaren Robert Madley.

Mourinho säger att det inte betyder något att det var just Chelsea som besegrades. Han var dock väldigt noga med att peka på Uniteds klubbmärke (eller om det nu var sponsorn han pekade på…) efteråt.

Conte: De förtjänade att vinna

Jag tycker att vi inte spelade en bra match. United förtjänade att vinna matchen. De visade större vilja, ambition och motivation för att vinna den här matchen. Jag tycker att det är enkelt. I det här fallet är det tränarens fel,” sa Chelseas manager på sin presskonferens efter matchen.

Herrera om jobbet mot Hazard

Ander Herrera fick i uppgift att punktmarkera Eden Hazard, något han lyckades väldigt bra med. Efteråt fick han diskutera sin roll med BBC:s program Match of the Day.

När vi inte hade bollen var jag tvungen att vara [vid Hazard]. Men när vi hade bollen försökte jag röra mig, jag försökte få bollen, visa mig själv, det är därför jag gjorde den första passningen till Rashford och jag gjorde ett mål.

Jag tycker att [Hazard] är en toppspelare, den bästa hittills den här säsongen. Vi var tvingade att vara noggranna mot honom. Mitt jobb idag utan bollen var att vara med honom. Låt honom inte få bollen bekvämt. Jag tycker att det fungerade.

Rashford i MUTV

Marcus Rashford gjorde 1-0 och fick prata med MUTV efteråt.

Blandade spelarreaktioner

Här följer lite blandade Twitterreaktioner från Uniteds spelare.

Avslutningsvis en underbar bild där Eric Bailly kramar sin mittbackskollega Marcos Rojo.

Embed from Getty Images

Res med oss till Manchester!